Vučić o tenku: ‘Iznenađen sam gledao histeričnu kampanju, sve što je objavljeno bila je notorna laž’

Beograd, 28.05.2019. – Srbijanski predsjednik Aleksandar Vuèiæ poruèio je u utorak da æe Vojska Srbije zaštititi srpski narod na Kosovu ukoliko bude ugrožen te je nazvao „licemjernim“ poruke predstavnika NATO-a da je jutros zapoèeta akcija kosovske policije borba protiv korupcije i kriminala. foto HINA/ TANJUG/ Tanja VALIÆ/ bg/ ml

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentirao je srpsku provokaciju – tenk koji je postavljen na stadionu Crvene zvezde uoči utakmice Young Boysa i postavljanje traktora pod zapadnom tribinom Dinamova stadiona Maksimir u Zagrebu kao odgovor na tenk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Iznenađen sam gledao histeričnu kampanju. Ovo nema veze s Vukovarom. Sve što je objavljeno bila je notorna laž”, rekao je Vučić.

“Razumijem Hrvate. Njima su rekli da je taj tenk iz Vukovara, a to im nije nitko drugi rekao nego srpski mediji, srpski lažovi, politički, analitički – kakvi hoćete. Što se tiče nesreće srpskog naroda, mogu samo reći da nema dovoljno suza… Ni cijeli Dunav, ni cijeli Savu da izlijete nemaju dovoljno vode, koliko ima suza u Srbiji zbog sudbine našeg naroda u Hrvatskoj”, napomenuo je Vučić”, piše srpski N1.

On tvrdi kako je tenk obična maketa napravljena od iverice, no Crvena zvezda tvrdi kako je riječ o rashodovanom tenku kupljenom na vojnom otpadu na jugu Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.