Vukovar: Započeo 10. memorijalni kup u sjedećoj odbojci

Foto: snimka zaslona

U sportskoj dvorani u vukovarskoj četvrti Borovo naselje u subotu je započeo dvodnevni 10. memorijalni kup u sjedećoj odbojci na kojem sudjeluje 12 muških momčadi i ženska hrvatska reprezentacija u sjedećoj odbojci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na natjecanju sudjeluju KISO „Hrabri Zagreb, ŠIOK „Hvidr-a“ Osijek, IOK „Zagreb, KSO „Agram“ Zagreb, KSO „Sisak“, OKI „Marsonija“ Slavonski Brod, OKI „Zadar“, OKI „Split“, KSO „Knin 95“, OKI „Novska“, KSO „Šibenik“, KSO „Vukovar“ i ženska hrvatska reprezentacija.

Po riječima predsjednice Hrvatskog saveza sjedeće odbojke Ivane Pavić sjedeća odbojka je sport koji u Hrvatskoj postoji od 1996. godine kada je organizirana i liga na razini države.

“Imamo registrirano ukupno 200-ak igrača. Sjedeća odbojka je sport koji je zastupljen i na Paraolimpijskim igrama. To je sport za cijeli život, on se igra od 7 – 77 godina”, rekla je Pavić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatskoj djeluje ukupno 150 klubova osoba s invaliditetom u 26 različitih sportova od kojih su 14 paraolimpijski, naveo je predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog saveza (HPS) Ratko Kovačić.

“Od toga broja Hrvatska je u pet sportova imala predstavnike na ovogodišnjim Paraolimpijskim igrama u Riju i osvojila pet odličja. Jedna smo od maloga broja država svijeta koja ima svoje predstavnike i na ljetnim i na zimskim paraolimpijskim igrama”, kazao je Ratko Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.