Wimbledon: Čilić na Japanca Moriyju, a Ćorić protiv Stahovskog

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić igrat će u prvom kolu Grand Slam turnira u Wimbledonu protiv 24-godišnjeg Japanca Hirokija Moriyja (174. na ATP listi), koji se je prvi puta našao u glavnom ždrijebu Wimbledona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivo Karlović ide na 19-godišnjeg Šveđanina Eliasa Ymera (133. na ATP listi), koji će također po prvi imati priliku okusiti wimbledonsku travu.

A 18-godišnji Borna Ćorić ima za protivnika iskusnog Ukrajinca Sergija Stahovskog (49. na ATP listi), kojeg pamtimo kada je 2008. osvojio Zagreb Indoors.

Kod tenisačica Mirjana Lučić-Baroni u prvom kolu igra protiv Jaroslave Švedove (77. na WTA listi) iz Kazahstana, koja je prošle godine stigla do 4. kola u Wimbledonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naša mlada nada 17-godišnja Ana Konjuh, koja je nedavno na travi u Nottinghamu osvojila svoj prvi WTA turnir, ide na 25. nositeljicu Francuskinju Alize Cornet, dok će Ajla Tomljanović igrati protiv Čehinje Klare Koukalove (100. na WTA listi).

Važniji parovi prvog kola: Đoković na Kohlschreibera, Federer na Džumhura

Važniji parovi prvog kola tenisača na Grand Slam turniru u Wimbledonu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đoković (Srb/1) – Kohlschreiber (Nje)

ČILIĆ (Hrv/9) – Moriya (Jap)

Bolelli (ITA) – Nishikori (Jap/5)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wawrinka (Švi/4) – Sousa (POR)

Dimitrov (BUG/11) – Delbonis (ARG)

Gimeno-Traver (Špa) – Raonić (KAN/7)

Ferrer (Špa/8) – Ward (VB)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bellucci (BRA) – Nadal (Špa/10)

Ymer (Šve) – KARLOVIĆ (Hrv/23)

Stakhovskij (UKR) – ĆORIĆ (Hrv)

Kukuškin (KAZ) – Murray (VB/3)

Berdych (Češ/6) – Chardy (FRA)

Džumhur (BIH) – Federer (Švi/2)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.