WTA Luxembourg: Goerges i Benčič za naslov

Foto: fah

U finalu WTA turnira tenisačica u Luxembourgu igrat će Njemica Julia Goerges i Švicarka Belinda Benčič.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goerges (29) je do svog drugog finala na ovom turniru, prvi puta je u završnici igrala još 2010. godine stigla velikim preokretom u polufinalu protiv Kanađanke Eugenie Bouchard koju je svladala sa 6-7 (3), 7-5, 6-1. Bouchard je imala set i vodstvo od 5-2 u drugom, no Goerges je osvojila 11 od posljednjih 12 gemova za prolazak u finale.

Njemica će u subotu pokušati osvojiti svoj drugi naslov u 2018. godini, nakon što je u siječnju slavila u Aucklandu.

Benčič (21) je u drugom polufinalu nakon velike borbe nadigrala Ukrajinku Dajanu Jastremsku (18) sa 6-2, 3-6, 7-6 (5) za svoj prvi ulazak u finale na WTA Touru nakon više od dvije godine i Sankt Peterburga 2016. Svoja jedina dva naslova dosada Benčič je osvojila 2015. kada je bila najbolja u Eastbourneu i Torontu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mlada Jastremska prošloga je tjedna osvojila svoj prvi naslov u Hong Kongu, no njezina serija pobjeda stala je na osam.

POLUFNALE:
Julia Goerges (Njem/1) – Eugenie Bouchard (Kan) 6-7 (3), 7-5, 6-1
Belinda Benčič (Švi) – Dajana Jastremska (Ukr) 6-2, 3-6, 7-6 (5)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.