Donna Vekić nakon velikog uspjeha na US Openu: ‘Promijenila sam se, vjera mi je napredovala i osjećam da mogu pobijediti u svakom trenutku’

Foto: fah

Sjajna hrvatska tenisačica, 23-godišnja Donna Vekić, plasirala se u četvrtfinale US Opena zahvaljujući 6-7 (5), 7-5, 6-3 pobjedi protiv Njemice Julije Goerges nakon dva sata i 42 minute igre u 4. kolu. Važno je naglasiti kako je ovo prva pobjeda Donne Vekić protiv spomenute njemačke tenisačice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon velikog uspjeha i prvog Grand Slam četvrtfinala u karijeri, hrvatska tenisačica, ne krije zadovoljstvo, na najboljem je putu prema TOP 20. svjetskog tenisa.  Donna je poslije ispadanja Marina Čilića i Petre Martić u osmini finala ostala jedini predstavnik Hrvatske na US Openu.

”Presretna sam što sam pobijedila, spasila meč-lopte i što sam prvi put u četvrtfinalu. Kada sam izborila treći set, znala sam da je trenutak na mojoj strani jer će ona razmišljati o meč-loptama. Imala sam nekoliko šansi za break u trećem setu, ali ona je servirala fenomenalno. Ipak, sretna sam što sam došla do breaka i na kraju do pobjede…”, rekla je presretna mlada Osječanka.

Donna se, kako tvrdi, jako promijenila ove sezone, puna je samopouzdanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Jako sam se mentalno promijenila ove godine. Vjera mi je napredovala i osjećam da mogu pobijediti u svakom trenutku, čak i kada se suočavam s meč-loptama…”

U četvrtfinalu US Opena Vekić će igrati protiv švicarske tenisačice Belinde Benčić, koja je u osmini finala pobijedila prošlogodišnju pobjednicu Naomi Osaku. No, Donna Vekić je Belindu već pobjeđivala. Znači, prilika je tu, prilika za povijesno polufinale.

”Često treniramo zajedno, jako je dobro poznajem. U šali znam reći kako nas ždrijeb zaobilazi, ali igrale smo ove godine u Parizu. I ja sam prvi put dobila ( poslije dva poraza, oba 2014. godine). Radujem se tom meču, ona je tako fina djevojka…”, zaključila je Donna Vekić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donna meč za polufinale US Opena igra u srijedu od 17.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.