WTA Miami: Australka Ashleigh Barty prva finalistica

Foto: fah

Australska tenisačica Ashleigh Barty (WTA – 11.) postala je prvom finalisticom ovogodišnjeg izdanja Miami Opena, nakon što je u polufinalu nadigrala Estonku Anett Kontaveit (WTA – 19.) sa 6-3, 6-3, a u finalu će joj suparnica biti bolja iz dvoboja Čehinje Karoline Pliškove (WTA – 7.) i Rumunjke Simone Halep (WTA – 3.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Barty je to prvo finale u karijeri na WTA turnirima iz serije Premier Mandatory, do kojeg je stigla nanizavši pet završnih gemova u dvoboju protiv Kontaveit, koja je vodila sa 3-1 u drugom setu. Estonka je ulaskom u polufinale osigurala najbolji renking u karijeri te će u ponedjeljak osvanuti na 14. mjestu pojedinačne WTA ljestvice. Isto vrijedi i za Ashleigh Barty koja će prvi put u karijeri biti u društvu deset najboljih, na 9. mjestu, bez obzira na ishod finalnog dvoboja.

Dvoboj Barty i Kontaveit nekoliko je puta prekidan zbog kiše, ali to nije poremetilo koncentraciju 22-godišnje Australke koja uživa u najboljim trenucima karijere. U ovoj sezoni je bila finalistica Sydneyja, četvrtfinalom na Australian Openu je ostvarila svoj najbolji pojedinačni Grand Slam rezultat, a sada je u Miamiju došla do najboljeg ostvarenja do sada.

WTA Miami – polufinale

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ashleigh Barty (Aus/12) – Anett Kontaveit (Est/21) 6-3, 6-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.