Yoka prihvatio izazov, Hrgovića čeka borba karijere?

filip hrgović
Foto: Instagram

Hrvatski boksač Filip Hrgović u sljedećoj profesionalnoj borbi trebao bi ući u ring s Francuzom Tonyjem Yokom, olimpijskim pobjednikom iz Rija koji je tamo u polufinalu pobijedio baš Hrgovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Yoka želi prihvatiti borbu s Hrgovićem za IBF-ovog izazivača i počeli su razgovori s njegovom promotorskom kućom Top Rank oko detalja, rekao je njegov promotor Eddie Hearn.

Pobjednik tog dvoboja trebao bi dobiti priliku da se bori protiv prvaka po IBF-u što je trenutačno Ukrajinac Oleksandr Usik.

Već su dvojica boksača (Luis Ortiz i Joseph Parker) odbila borbu za IBF-ovog izazivača protiv Hrgovića koji je u profesionalnoj karijeri na 14 pobjeda, a Yoka je na 11, također bez poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U amaterskoj karijeri Yoka je u dva navrata svladao Hrgovića, dok je hrvatski boksač jednom bio bolji.

– Sada je na redu Yoka. Hrgović je zvijer i snažan borac. Već duže vremena govorim da onaj koji se želi boriti s Hrgovićem i pobijedi ga, u sljedećoj borbi dobit će 35 posto od ukupnog “financijskog kolača”. U toj borbi, po trenutačnom stanju je Usik, a mogao bi biti i Anthony Joshua ako pobijedi u revanšu, rekao je Hearn te dodao o Hrgoviću i Yoki:

– Bila bi to briljantna borba. Nadamo se da ćemo uspjeti sve dogovoriti, zaključio je, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.