Za nekoliko dana bit će jasnije kako će se odvijati završnica Lige prvaka i Europske lige, a govorit će se i o Euru…

Foto: fah

Kako smo već pisali krovna europska nogometna organizacija, UEFA, će sljedećeg tjedna donijeti odluku o načinu završetka Lige prvaka i Europske lige, koje su, podsjetimo, prije otprilike tri mjeseca prekinute zbog pandemije koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju UEFA-e, koje je objavljeno u četvrtak, Izvršni odbor će održati video-konferenciju 17. lipnja, dakle, u srijedu, na dnevnom će redu biti osmina finala i daljnje faze nastavka Lige prvaka te Europske lige. Naime, još se trebaju odigrati uzvratne utakmice Lige prvaka, dok su Atletico Madrid, PSG, Atalanta i RB Leipzig osigurali prije tri mjeseca svoja mjesta u četvrt završnici. Glede Europske lige, dva para moraju odigrati i prvu i uzvratnu utakmicu te se moraju odigrati sve uzvratne utakmice za ostale parove.

Recimo kako se finale Lige prvaka prvotno trebalo odigrati u Turskoj, odnosno Istanbulu, dok je finale Europske lige trebalo biti u Gdanjsku. Međutim, iz UEFA-e su prošlog mjeseca objavili kako razmatraju niz mogućnosti za oba natjecanja.

Drugim riječima, postoji mogućnost skraćivanja četvrtfinala i polufinala na po jednu utakmicu umjesto dvije, kako se i inače igraju ova natjecanja u nokaut fazi, postoji mogućnost da se natjecanja igraju na jednom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već pisali gradonačelnik Madrida, grada u kojem se finale Lige prvaka igralo i prošle godine kada je Liverpool s 2:0 pobijedio Tottenham, u utorak je kazao kako glavni španjolski grad pregovara da bude ponovno domaćin finala Lige prvaka ako Istanbul odustane.

U srijedu, idućeg tjedna, tijekom video-konferencije će se razgovarati i gradovima domaćinima Europskog nogometnog prvenstva 2020., koje je zbog pandemije odgođeno za ljeto 2021., kao i datumi  za utakmice doigravanja koje su se trebale igrati u ožujku. Podsjetimo, Euro 2020., koji je odgođeno za iduće ljeto, okupit će se 24 najbolje europske reprezentacije, koje će utakmice igrati u 12 različitih gradova diljem Europe.

Hrvatska, predvođena izbornikom Zlatkom Dalićem, već je osigurala nastup na Europskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.