Za razliku od Dinama i Osijeka Hajduk neće rezati plaće nikome: ”Primarna briga svih klubova mora biti usmjerena na zdravlje sviju”

Foto: fah

Mnogima je pandemija koronavirusa izgovor za smanjenje plaće, posebno onima koji imaju najviše, pritom isključivo, kad je sport u pitanju, mislimo na klubove poput Barcelone, PSG-a, Reala

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatskoj su Dinamo i Osijek odlučili srezati plaće igračima te djelatnicima kluba, dok predsjednik Rijeke, trenutno drugoplasirane momčadi HNL-a, Damir Mišković, predlaže još veće rezove. No, Hajduk se odlučio za drugačiji pristup, naime, odlučili u nastaviti isplaćivati primanja igračima i zaposlenicima uobičajenim ritmom. Naravno, u ovom se trenutku se ne može znati do kada će to trajati, svi ovisi i do kada će trajati kriza glede pandemije koronavirusa.

Priopćenje Hajduka, naravno, objavljujemo u cijelosti:

”Posljednjih dana učestali su upiti medija i pojačan je interes javnosti oko mjera koje Uprava HNK Hajduk Split namjerava poduzeti po pitanju funkcioniranja u okolnostima pandemije virusa Covid 19. Problem pandemije koronavirusa je bez ikakve dvojbe, pored svih segmenata društva, pogodio i sport, prvenstveno udarajući na njegovu suštinu u vidu sportskog nadmetanja, a posljedično i na poslovanje sportskih klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko god problemi u poslovanju sportskih klubova bili vidljivi, a za neke od njih moguće i dramatični, HNK Hajduk Split smatra da u ovom trenutku i dalje primarna briga svih klubova mora biti usmjerena na zdravlje sviju, na prvom mjestu djelatnika javnih službi na prvoj crti obrane od pandemije, pa do svih naših građana, uključujući nogometaše, zaposlenike i navijače svakog kluba.

Razmjere financijske štete uzrokovane koronavirusom, koje će nedvojbeno biti, moći ćemo utvrditi u trenutku kada ćemo imati jasniju sliku o tijeku i učinku pandemije, uključujući i tijek nogometnih natjecanja u Hrvatskoj. Sukladno tome moći ćemo i donositi mjere koje su utemeljene na činjenicama i samim time biti što pravednije za sve obuhvaćene tim mjerama.

Što se tiče aktivnosti koje poduzimaju razni klubovi u Hrvatskoj i diljem Europe, imamo na umu da se poslovne politike klubova prema igračima i zaposlenicima značajno razlikuju od kluba do kluba, te ih je nemoguće sve obuhvatiti u jedno univerzalno rješenje. Uprava HNK Hajduk Split prati razvoj situacije imajući na umu temeljnu zadaću očuvanja funkcionalnosti i financijske stabilnosti kluba te će svakako pravovremeno poduzimati mjere u tom cilju, istovremeno vodeći računa da te odluke budu uravnotežene i što pravednije prema svima, uključujući igrače i zaposlenike kluba. O tim odlukama javnost će na vrijeme biti informirana.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.