Za razliku od Hrvata Crnogorci odbili Đokovića i njegovu regionalnu turneju?

Foto: fah

Kako smo već pisali srpski tenisač Novak Đoković odlučio je pokrenuti regionalnu, balkansku seriju turnira, takozvani Adria Tour, iako Srbiji treba dosta, dosta do mora. Turniri bi se trebali igrati na Balkanu, a, nažalost, i na Mediteranu, u Zadru, koji u Srbiji smatraju balkanskim gradom, što je ipak veliki pomak, naime, devedesetih su u Srbiji Zadar smatrali srpskim gradom te su ga nemilice granatirali tijekom velikosrpske agresije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako sada stvari stoje serija turnira koju je najavio Đoković, a što podržava i njegov trener, bivši hrvatski tenisač Goran Ivanišević, neće ići tako glatko. Crnu Goru nije impresionirao Novak Đoković sa svojom serijom balkanskih turnira, naime, Vlada Crne Gore uvela je mjere po kojima su granice ove zemlje i dalje zatvorene za državljane Srbije, pa tako i za prvog tenisača svijeta. Odluka je to Vlade Crne Gore koja ne dozvoljava ulazak građana iz zemalja koje imaju više od 25 oboljelih od koronavirusa na 100.000 ljudi, a Srbija sa prosjekom od 75 predstavlja jednu od zemalja daleko ispod crte.

Turnir u Crnoj Gori trebao bi se igrati 27. ili 28. lipnja, o čemu je govorio i Novak, a po proračunima bi Srbija bi mogla zadovoljiti uvjete potrebne tek 10. ili 12. srpnja.

Tim se povodom oglasio i predsjednik Teniskog saveza Crne Gore dr. Dimitrije Rašović, koji tvrdi da ova organizacija nije dobila nikakvo službeno obavještenje iz Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Ne mogu reći smo u kontaktu s timom Novaka Đokovića jer do sada Teniski savez Crne Gore nije dobio nikakvo službeno obavještenje niti o bilo čemu vezanom uz ”Adria Tour.” Imao sam samo kraći razgovor sa Izvršnim direktorom Teniskog saveza Srbije Dušanom Orlandićem  ali on mi je rekao da ćemo najvjerojatnije razgovarati tijekom ovog i sljedećeg tjedna.  Slušao sam što je Novak pričao prije nekoliko dana na konferenciji za medije, on je tada rekao da je još upitno hoće li se organizirati na teritoriji Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Mi ćemo se, kao i u svemu do sada, ponašati odgovorno i korektno, ali ne možemo reagirati ako nismo ništa ni dobili”,  izjavio je Rašović za “Nova.rs”.

O političkoj krizi koja je nastala uslijed ove odluke Rašović nije želio govoriti.

”Ne znam ni koliko je ta mjera o kojoj se priča, još službena. Ne bih o političkim relacijama, time se ne bavim. Ja sam profesor, bavim se drugim stvarima u životu, ali sam i netko tko je na dužnosti u Teniskom savezu Crne Gore 15 ili 16 godina”, poručio je Rašović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gdje bi se uopće igrao turnir u Crnoj Gori, ako bi se igrao? Đokovićeva organizacija ”Adria Toura” ima mjesto koje želi…

”Crna Gora ima više mogućih lokacija na kojima bi se događaj uspješno mogao realizirati. To nije problem. Razgovarajući sa Duškom Orlandićem, spomenut je Porto Montenegro, no, imamo uvjete i u Ulcinju, Budvi, Nikšiću i drugim gradovima. To nije isto kao kada se igra Davis Cup, koji zahtjeva poštivanje određenih uvjeta i pravila. Sve zapravo ovisi, najprije treba vidjeti što će se dalje događati”, zaključio je Rašović.

Kad smo kod politike recimo kako je Novak Đoković nedavno podržao ”događanje naroda” u Crnoj Gori i velikosrpsku politiku prema toj državi, a sada bi eto igrao tenis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je da su igrači najavili da će se solidarizirati s Đokovićem. Naime, ako Đokoviću ne bude dozvoljen ulazak u Crnu Goru, izvhesno je da to neće učiniti ni ostali tenisači, a nastup na turniru su potvrdili Zverev, Thiem, Dimitrov, Marin Čilić, Borna Ćorić…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.