Za srpske medije: Kako je Toni Kukoč devedesetih ostao ‘neukaljan’?

kukoč
Foto: snimka zaslona

Prije nekoliko dana u glavnom gradu Srbije, države kojom suvereno vlada bivši potrčko četničkog ratnog zločinca Vojislava Šešelja, Aleksandar Vučić, Beogradu, osvanuli su Toni Kukoč i Dino Rađa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj Beograd…

Dvojica nekoć vrhunskih košarkaša i bivših hrvatskih reprezentativaca doživjela su ovacije navijača Partizana. I oni su sami, kako kažu, oduševljeni Beogradom. Za razliku od primjerice pokojnog hrvatskog glazbenika Olivera Dragojevića koji nakon velikosrpske agresije nikad više nije posjetio glavni srpski grad.

Bivši igrač Jugoplastike, bivši košarkaš velikih Chicago Bullsa, Toni Kukoč, dao je izjave za neke srpske medije, pa tako i za tamošnji Sport Klub. Govorio je i ovacijama koje je doživio u Beogradu te je kazao kako mu je uvijek bilo drago doći u Beograd, igrati u Beogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Partizan je u to vrijeme bio naš najveći rival, uz čitavu moju karijeru s Jugoplastikom Partizan se proteže u manje više svim finalima”, kazao jedan od najboljih hrvatskih košakaša svih vremena.

”Neukaljani Toni Kukoč”

Na pitanje kako je Kukoč ostao ”neukaljan” s obzirom na ”ovo naše trusno područje”, ‘puno kontroverzi” ( misli voditelj na sve ono što se događalo devedesetih, odnosno srpsku agresiju na Hrvatsku op. a. ) Kukoč odgovara:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Možda što sam otišao 1992. za Ameriku, nisam bio ovdje. Ne znam, stvarno ne znam, ja sam totalno normalna, prirodna osoba, ne volim kontroverze, ne bavim se politikom. Uvijek sam volio imati prijateljske odnose sa suigračima, trenerima, sa svima…”

Gostujući na Sport Klubu u Beogradu, tijekom promocije dokumentarnog filma o njegovoj karijeri, Toni Kukoč otkrio je anegdotu vezanu za Partizan.

> Dežulović: ‘Hajduk mora ostati narodni klub, a za Hrvatsku ne navijam’

”’Partizanova je publika školovana i znaju prepoznati talente. Ne mrze te kao osobu nego kao igrača. Možda su i ljubomorni što ne igraš za njih. Bilo je nekoć davno šanse da čak i ja i Dino (Rađa) u paketu dođemo u Partizan, ali to se nije dogodilo jer su ljudi iz Jugoplastike reagirali na vrijeme” – otkrio je legendarni bivši hrvatski košarkaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojasnio je o čemu se radilo i kada se to točno dogodilo.

”Bili smo na pripremama reprezentacije u Puli. Došao je Kićo (Dragan Kićanović) i rekao da potpisujemo ugovor ako smo zainteresirani. Mi smo kao djeca odmah zvali roditelje u Split i ljude iz Jugoplastike. Oni su nam rekli da se zatvorimo u sobu i nikome ne otvaramo dok oni ne dođu iz Splita. I došli su tu večer i potpisali smo ugovore”, pojasnio je Kukoč.

Kukoč: ‘U Beogradu sam se uvijek osjećao dobro’

Govorio je KUkoč i za druge medije.

”U Beogradu sam se uvijek osjećao dobro. Partizanova publika me je iz nekog razloga uvijek voljela. Na kraju mi ​​je samo žao što nisu pobijedili, ali ima još utakmica do kraja sezone. Bio sam i u dobrim odnosima sa igračima Zvezde. Igrao sam protiv Radonjića i znao me dobro pogoditi. Uvijek sam volio dolaziti u Beograd jer je publika bila obrazovana, nisu nas voljeli, ali su nas poštovali. Kada sam došao da se oprostim od Divca i Đorđevića, oduševili su me navijači koji su me prepoznali, pa čak i djeca tih navijača”, kaže Kukoč za MI Sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.