Zadnjih godina Juventus nikad nije bio ovako ranjiv u Serie A, Sarri protjerao Mandžukića, danas ne želi priznati pogrešku…

Foto: fah

Juventus je praktički protjerao bivšeg hrvatskog reprezentativca, Marija Mandžukića, i to im se jednim dijelom osvetilo. Naime, godinama klub iz Torina dominira talijanskom ligom, no, kao rijetko kada posljednjih sezona crno-bijeli su ranjivi. Itekako ih se može pobijediti, bez obzira na Cristiana Ronalda i ostale nogometne zvijezde, pa čak i nije nemoguće ove sezone ostanu bez naslova, što bi bila prava senzacija, ali i veliko razočarenje za čelnike kluba te navijače s obzirom na uložen novac koji nije mali. Naime, Ronaldo je doveden kako bi Juventus napokon napravio odlučujući korak u Ligi prvaka i osvojio to najelitnije klupsko nogometno natjecanje na svijetu. Možda čak u tome i uspiju, no, usporedno  s tome očekuje ih grčevita borba za naslov talijanskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malo je tko prije dvije godine mogao zamisliti da bi Juventus mogao doživjeti dva vezana poraza na gostovanjima u Serie A, ove sezone im je to uspjelo, ujedno poraz u Veroni, kod hrvatskog trenera Jurića, treći im je prvenstveni poraz sezone.  Podsjetimo, u dva navrata Juventus je u prosincu izgubio od Lazija, jednom je to bilo u borbi za trofej talijanskog Superkupa, a poražen je kod Napolija 2:1, da bi u subotu identičnim rezultatom izgubio u Veroni, iako je Cristiano Ronaldo zabio desetu utakmicu zaredom.

Talijanski mediji shvatili su koliko je zapravo Juventus ranjiv, naime, momčad trenera Maurizija Sarrija nikako da se odvoji na pristojnu razliku od Intera i Lazija te Talijane napokon, po svemu sudeći, očekuje zanimljiva utrka za naslov talijanskog prvaka.

Shvatio je trener koji je protjerao Marija Mandžukića da mu stvari polako izmiču kontroli, a to nikako nije dobro za torinski klub uoči polufinala Kupa s Milanom na San Siru, osmine finala Lige prvaka s Lyonom te derbija protiv Intera u Torinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjestan je Sarri svega, pa i svojih pogrešaka, koje, naravno, ne želi priznati, no, zato je poslije poraza u Veroni bio jako ljut te je igračima, između ostaloga, poručio kako se na ovakav način ne smiju gubiti bodovi.

“Malo je reći da smo razočarani. Neću uopće ni komentirati kakav smo prvi gol primili. Znali smo da se ćemo patiti, ali smo stigli do vodstva i nismo smjeli tako prosuti pobjedu. Verona je zaslužna za preokret i čestitam joj, ali smo mi sami sebe ugurali u 20 metara nakon primljenog gola, iz čega se i dogodio jedanaesterac”, kazao je razočarani trener Juventusa, nakon čega je naglasio:

“U ovom trenutku postoji razlika između naših nastupa kod kuće i u gostima. Razgovarali smo o tome uoči Verone, ali ništa nismo učinili da to popravimo.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon svega, nekoliko ljutitih rečenica, Sarri je pokušao detektirati problem:

“Ako glava nije na mjestu, onda je svaka taktika uzaludna i loša. Ako glava nije 100 posto unutra, onda ni tijelo ne ide za njom. Zato moramo poraditi na tome i izbjegavati ovakve padove kakvi nam se događaju. Neka mi netko pomogne u rješavanju ovog problema”, zaključio je Sarri.

U Juventusu dosta toga ne funkcionira onako kako su navijači posljednjih godina navikli, od obrane, pa do napada, bez obzira na sjajnog individualca kakav je Ronaldo, koji zabija golove, ali ga drugi ne prate na isti način. Ne funkcionira ni u obrani, naime, Mandžukić nije bio ”samo” napadač, u Juventusu je bivši hrvatski reprezentativac bio sve osim golmana, napadao je protivnički gol, branio svoj nakon svih prekida koje su imale protivničke momčadi, razgrađivao protivničke napade, asistirao Ronaldu i suigračima kad bi Stara dama bila u napadu, zabijao…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.