Zagrebačka policija želi spriječiti grčki scenarij: Rigorozne mjere za utakmicu Dinamo – AEK

Utakmica
Foto: Montaža Narod.hr / FaH / iStock

U utorak od 20 sati na stadionu Maksimir održat će se utakmica između GNK Dinama i grčkog AEK-a, a zagrebačka se policija temeljito pripremila za nju, piše Zagreb.info.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica koja se trebala održati u Ateni, zbog velikih navijačkih nereda je, podsjetimo, otkazana, pa će ovo biti prvi susret dvaju klubova. Dolazak gostujućih navijača na utakmicu nije dopušten.

Utakmica visokog rizika

S obzirom na nedavne burne događaje, utakmica je visokog rizika, pa su se oglasili iz zagrebačke policije s nekoliko obavijesti i upozorenja za one koji misle doći na tribine.
Odlukom UEFA-e zabranjen je dolazak gostujućim navijačima, no očekuje se veliki broj domaćih navijača.

>Roditelji Dinamovih navijača okupljaju se ispred MVEP-a u 11.30: Pismom zatražili pomoć premijera Plenkovića

Ulaz u stadion će biti otvoren od 18 sati, a policija poziva sve da na vrijeme krenu prema stadionu te da koriste javni prijevoz ako su u mogućnosti kako bi se izbjegle gužve. Na snazi će biti i posebna regulacija prometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sav promet bit će zato zatvorene sljedeće lokacije: parkiralište od spomenika „Bacač diska“ do zapadnog parkirališta stadiona Maksimir, servisna cesta od Budakove ulice i nekadašnje tržnice Borongaj do bazenskog kompleksa Svetice, odnosno do zapadnog parkirališta gradskog stadiona Maksimir kao i parkiralište nekadašnje tržnice Borongaj i poligon za obuku vozača. Na posljednju lokaciju moći će se smjestiti samo vozila s akreditacijom organizatora.

Zatvorene će biti i Hitrecova ulica i parkiralište na Hitrecovoj ulici, parkiralište kod bazenskog kompleksa Svetice, parkiralište ispred zapadne tribine gradskog stadiona (Maksimir osim za vozila s akreditacijom organizatora), te zapadno parkiralište Ekonomskog fakulteta-Zagreb na Trgu J. F. Kennedyja.

Brojne zabrane

Ove će mjere biti na snazi do ponoći. Policija će na ulazima u stadion provoditi i sigurnosne provjere, pa tako naglašavaju da je na tribine strogo zabranjeno unošenje ili pokušaj unošenja alkoholnih pića i droga te ulazak i boravak u prostor športskog objekta u alkoholiziranom stanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
>Nesretnog Grka ubio je huligan AEK-a? Evo što kažu grčki odvjetnik i pravni savjetnik

Zabranjeno je i unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja, a podrazumijeva se da je zabranjeno i paljenje i bacanje pirotehnike te navijačkih rekvizita.

Navijači se ne smiju maskirati tako da ih se ne može prepoznati, a zabranjeno je, između ostalog, i unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari s tekstom ili slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti.

Nije dozvoljeno ni pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti,
pokušaj nedopuštenog ulaska, odnosno nedopušteni ulazak u natjecateljski prostor ili u gledateljski prostor te prostor koji je namijenjen sucima ili drugim osobama koje sudjeluju u športskom natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija će sve snimati

Nije dozvoljeno ni bacanje predmeta u natjecateljski prostor i boravak i zadržavanje na mjestu u gledateljskom prostoru za koje se ne posjeduje ulaznica ili odgovarajuća isprava izdana od strane organizatora, kažu u policiji.

>Ujedinjena Hrvatska: Torcida poslala poruku podrške BBB-ima

Policija će na dan igranja utakmice snimati audio i video prije, za vrijeme i nakon završetka utakmice.

“Pozivamo posjetitelje i gledatelje da poštuju upute i pravila organizatora te upozorenja i naredbe policijskih službenika u prometu i na stadionu”, poručili su iz zagrebačke policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.