Zagrljeni Rus i Ukrajinac: Kad smo to vidjeli, svi smo se pridružili

Foto: Instagram

Nogometaši Atalante jučer su u Bergamu pobijedili Sampdoriju 4:0, a posljednji pogodak postigao je Rus Aleksej Mirančuk u 86. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je zabio gol, nije ga slavio, iz poštovanja prema suigraču Ukrajincu Ruslanu Malinovskom zbog ruske invazije i rata u Ukrajini.

Malinovski je veoma aktivan na društvenim mrežama, poziva na mir i pomoć ukrajinskoj vojsci, a nakon što je prošlog tjedna zabio Olympiakosu istaknuo je poruku “Ne ratu” na majici ispred dresa.

Talijanski nogometaš i njihov suigrač Matteo Pessina otkrio je na društvenim mrežama kako su Mirančuk i Malinovski reagirali na rat između svojih država.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba napomenuti kako je i Mirančuk javno izrazio protivljenje agresiji i okupaciji koju radi njegova zemlja.

– Čini vam se klišej čuti da još jedan nogometaš poručuje ‘Ne ratu’. Čini vam se banalnim po tko zna koji put čuti da je rat pogrešan. Ali da je uistinu to tako banalno, ne bismo sada, u 2022., bili u situaciji u kojoj to moramo ponavljati, napisao je bivši igrač Verone na Instagramu.

– Već danima razmišljam o tome, ali nisam našao odgovor na pitanje: Kako je moguće da se sve ovo događa nakon patnji koje smo prošli posljednje dvije godine?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– U našoj svlačionici dva naroda koja ratuju imaju lica Ruslana i Alekseja. “Mali” je introvertan, ali uvijek na raspolaganju i jakog karaktera. “Aim” je jednostavan dečko, možda najbolji kojeg znam. Stidljiv, ali i strastven poput mene. Kada je ratno ludilo okrenulo Rusiju protiv Ukrajine, oni su se zagrlili u Zingoniji. Njihovom zagrljaju pridružili smo se svi i nastavit ćemo tako u ovim teškim vremenima jer smo mi velika obitelj. Ovako nogomet ujedinjava ono što ljudska zloba pokušava dijeliti. Zaustavite rat u Ukrajini!, poručuje, prenosi HRT.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavu dijeli Matteo Pessina (@pessinamatteo)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.