(FOTO) Zapaljen olimpijski plamen

Odbrojavanje do početka olimpijskih igara u Rio de Janieru počelo je u četvrtak paljenjem olimpijskog plamena u grčkoj Olimpiji, koljevci antičkih Igara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glumica koja je utjelovila drevnu svećenicu boga Zeusa zapalila je baklju sunčevom svjetlošću uz pomoć konkavnog ogledala sukladno drevnim običajima. Nakon što je baklja zapaljena, nosit će je kroz Grčku prije nego će biti predana 27. svibnja organizatorima Igara u Rio de Janeiru.

“Danas ispisujemo povijest: ove će Igre biti poruka nade u ovim teškim vremenima i plamen će prenositi tu poruku u sve dijelove Brazila i cijelog svijeta”, kazao je nekoliko minuta prije paljenja plamena predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach.

Ljetne zimske olimpijske igre u Rio de Janieru održavaju se od 5. do 21. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.