Zaradili 200 milijuna eura: Slaven Bilić nakon drame u zadnjem kolu uspio izboriti Premiership

Foto: fah

Nogometaši West Bromwich Albiona, koje vodi bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić, igrat će iduće sezone u najjačem razredu europskog nogometa te su usput zaradili i 200 milijuna eura. Naime, u ključnoj utakmici WBA je kod kuće protiv QPR-a odigrao 2:2, no, najveći rival Bilićeve momčadi Brentford je kiksao. Da je Brentford uspio pobijediti preskočio bi WBA, mađutim, kod kuće je poražen od Barnsleyja 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira što je zapravo njegov WBA večeras odigrao tek neriješeno te je mogao ostati bez direktnog plasmana u Premiership ipak je, čak i nevezano uz činjenicu da je WBA prošao zahvaljujući kiksu rivala, hrvatski izbornik napravio podvig. Naime, Leeds Unitedu se u Premiershipu priključio WBA koji je, kako smo već spomenuli, odigrao 2:2 protiv QPR-a. Bivši hrvatski izbornik tako se vratio u najjaču englesku nogometnu ligu.

Biliću je remi bio dovoljan budući da su najveći konkurenti za drugo mjesto, Brentford i Fulham izgubili odnosno odigrali neriješeno protiv Barnsleyja i Wigana. Drugim riječima, spomenuta će dva kluba priliku za Premiership tražiti kroz play off koji će se igrati na Wembleyju, a u kojem sudjelovati još i momčadi  Cardiffa i Swanseaja.

Kako je tekla dramatična utakmica koja je označila Bilićev povratak u Premiership?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Bila je to mirna utakmica na samom početku, imali su Bilić boysi inicijativu, ali nisu uspjeli zabiti. Napadali su, a zatim i primili gol iz prvog ozbiljnijeg pokušaja gostiju. Odlično je pogodio Manning u 34. minuti, ali sve je to ‘poništio’ Diangana u 44. minuti. Tako se na odmor otišlo s 1-1 i pozitivnim rezultatom jer je Brentford gubio od Barnsleya (1-0).

Nakon odmora slavio je Bilić jer je nakon minijature Diangane sad zabio Robinson za veliko slavlje. Odličan je dribling na crti napravio spomenuti Diangana i podvalio za Robinsona koji nije imao težak posao i zakucao je za vodstvo WBA. Poravnao je Brentford kod kuće, ali to im nije bilo dovoljno jer je WBA imao sva tri boda.

Ali nije slavlje dugo trajalo jer je Eze u 61. minuti lijepo pogodio za izjednačenje. Imao je nakon toga i prekrasnu priliku naš Filip Krovinović koji je ostao nečuvan u visini jedanaesterca, dobio savršenu povratnu loptu i solidno opalio, ali je prekrasnom bravurom opasnost otklonio gostujući golman Lumley”, piše portal 24 sata…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.