Zašto će večeras proći Real Madrid, a zašto Juventus!?

Barcelona je porazom 3:2, ali s ukupnih 5:3 prva izborila finale Lige prvaka. Večeras ćemo saznati tko će biti ta druga momčad, nakon što Real Madrid i Juventus odigraju uzvratnu utakmicu polufinala najboljeg europskog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi susret u Torinu završio je zasluženom pobjedom Juventusa od 2:1, a za tu minimalnu prednost zaslužni su bivši igrač Reala, Alvaro Morata i “Apač” Carlos Tevez. Upravo će ubojiti Argentinac biti i večeras najveća prijetnja vratima nesigurnog Ikera Casillasa. Juventus ima početnu prednost, međutim to ništa ne znači kad se igra na Santiago Bernabeuu. Zašto će proći u finale Real Madrid, a zašto mislimo da će to biti Juventus, pročitajte u par redaka niže.

Kvaliteta momčadi i domaći teren

Istina, Real je izgledao poprilično nemoćno u Italiji, zna to i Carlo Ancelotti koji je pomalo i sam kriv za nadahnutu predstavu igrača Juventusa. On je izjavio uoči prvog susreta kako ga u Juventusu nikad nisu prihvatili i da zbog toga nikad nije zavolio taj klub. No pustimo sad to, prvi susret je iza nas i pred igračima Kraljevskog kluba nova je utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ronaldo
Cristiano Ronaldo najopasnije je oružje koje Real posjeduje, a uz njega tu su i Karim Benzema te Gareth Bale, koji mogu poentirati u bilo kojem trenutku. Real je izuzetno kvalitetna momčad u svim linijama, bez obzira na izostanak Luke Modrića i sposobni su postići pogodak bilo kojem protivniku, pogotovo kad igraju pred svojim navijačima.

Efikasnost koju su pokazali ove sezone, sigurno je najveći adut pred večerašnji ogled. Međutim, Realu ne treba visoka pobjeda, zbog postignutog pogotka u gostima, njima je dovoljan rezultat i 1:0. Pitanje je, znaju li igrači madridskog kluba odigrati tako? Na domaćem terenu u ovoj godini Real postiže 2,85 pogotka u prosjeku. Večeras ako budu pravi i postignu taj vrijedni pogodak, uvjereni smo neće stati samo na njemu, to nije igra aktualnog europskog prvaka i branitelja naslova.

Talijani su uvijek znali igrati na rezultat

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Massimiliano Allegri pokazao je nogometnoj javnosti kako njegova momčad može iznenaditi i kad svi očekuju da brane rezultat. Najbolji primjer je uzvratna utakmica u Dortmundu, gdje je Juventus slavio 3:0 iako su u Torinu ostvarili prednost od 2:1, koju i večeras “brane”.

Real nije Borussia (iako je ona sama znala biti “crna mačka” za Kraljevski klub, op.a.), no svejedno ne treba očekivati od Juventusa da “parkira autobus” ispred Buffona. Juventusu bi pogodak u gostima uvelike otvorio vrata finala, a za to smo uvjereni, kvalitete imaju.

Momčad je na okupu, bar većina njih već četiri godine i ove sezone su kao i prošle uvjerljivo osvojili naslov prvaka. Uigrani su, borbeni i znaju odigrati “prljavo”, kao i na rezultat, što je u krvi svim momčadima iz Italije. Allegri ima dvije formacije koje su usavršene do krajnijih granica, 3-5-2 i 4-3-1-2. Ova potonja je vjerojatnija za večeras iz više razloga, prvi je taj što ju Allegri preferira nakon odlaska Contea, a drugi je taj što s četvoricom u zadnjoj liniji mogu lakše parirati Ronaldu i Baleu koji su jaki u igri “jedan na jedan”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juventus
Prednost ove momčadi je i jak mentalni sklop. Svjesni su svoje kvalitete i znaju da mogu parirati Real Madridu. Usto, u momčadi Reala dosta je turbulencija u zadnje vrijeme, ako Juve povede, nervoza bi mogla odraditi svoj dio posla. Napadački arsenal torineza nije širok kao kod Madriđana, ali vezni red koji je srce momčadi, moramo reći, djeluje daleko kreativnije i kvalitetnije. Uz agresivnog Vidala kao korektora pokazali su da mogu uštopati bilo koju momčad.

Ove kalendarske godine Real je samo dva puta poražen na Santiago Bernabeu. Prvo im je Milan skinuo skalp, ali to je bila prijateljska utakmica. Onaj pravi, službeni poraz došao je protiv Schalkea u osmini finala Lige prvaka, tj. u uzvratnom susretu u kojem je Schalkeu trebala pobjeda od dva razlike. U tom susretu Real je pokazao svoje slabosti, koje ga, ako ih ne popravi uoči ovog dvoboja mogu koštati finala u Berlinu.

Tko će proći večeras u finale vidjet ćemo nakon 90 minuta kvalitetnog nogometa na obje strane terena. Ne bi nas začudilo da gledamo i produžetke, no ako nas pitate, kad se sve zbroji, malu prednost dajemo papirnatom autsajderu, Juventusu, koji će znati iskoristiti probleme u svlačionici Reala te izostanak našeg Luke Modrića, bez kojeg Real nema ideje kad treba slomiti podjednako kvalitetnog protivnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.