Zašto je propao transfer Marcela Brozovića u Milan?

Hrvatski nogometni reprezentativac, Marcelo Brozović(22) ove je zime, unatoč suprotnim tvrdnjama prošle jeseni izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića, napustio Maksimir i za velike novce, barem za naše prilike velikim, potpisao za milanski Inter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva velikana, jedan nogometaš

U igri za Brozovića, kako piše portal gol.com.hr, bio je i stari gradski suparnik i veliki rival Intera na državnoj razini, Milan, međutim, nisu naposljetku imali dovoljno novaca, iako je malo teško povjerovati da jedan Milan nema osam milijuna eura koliki je otprilike transfer Brozovića iz Dinama u Inter, odnosno odšteta Dinamu.

U Interu, podsjetimo, već duže vrijeme igra i to vrlo uspješno također bivši Dinamovac, mladi Mateo Kovačić(21), hrvatski nogometni reprezentativac koji će zajedno s Brozovićem i Halilovićem iz Barcelone činiti okosnicu budućeg, veznog reda hrvatske nogometne reprezentacije. U svom prvom nastupu za Inter Brozović je igrom oduševio svoje poslodavce, ali i navijače te se pokazao kao veliko pojačanje posrnulom talijanskom gigantu, koji je u najboljim danima osjetio slast osvajanja naslova Lige prvaka. Bilo je to u vremenima velikog portugalskog nogometnog stručnjaka, Jose Mourinha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Mourinho je Inter do pobjede u Ligi prvaka doveo prije četiri godine kada su Talijani u finalu svladali Bayern za koji je tada prilično uspješno igrao naš reprezentativac Ivica Olić.

Milan nije imao dovoljno novaca

U reportaži BBC-a Brozovićev menadžer, Miroslav Bičanić, tvrdi da je svog nogometaša najprije ponudio rossonerima, međutim, Adriano Galliani je bio prisiljen odustati od transfera navodno zato jer nisu imali dovoljno novaca, nedostajalo im je ”tek” tri milijuna eura, a Dinamo je novac tražio odmah, kao polog za posudbu igrača do lipnja 2016. godine, ostatak od osam milijuna eura kroz nekoliko rata, naravno, sve to uz bankovno jamstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je odustao Milan u prvi plan uskočio je Inter i finiširao posao, čiji je predsjednik i većinski vlasnik, Erick Thohir odlučio uložiti novac i kupiti jednog od najperspektivnijih mlađih nogometaša Europe, barem kada je vezna linija u pitanju. Zapravo se radi o dvostrukoj pobjedi Intera nad gradskim suparnikom, naime, Milan je dobio kvalitetnog igrača i uza sve to sportskom protivniku ”oteli” su nogometaša koji igra na poziciji na kojoj je Milan najtanji, u veznom redu.

Podsjetimo, Milan je, između ostaloga kao i Inter, legendarni klub talijanskog nogometa, bivši prvak Europe i klub u kojim je čitav niz godina uspješno igrao bivši legendarni vatreni kapetan, Zvonimir Boban, član legendarne generacije vatrenih iz Francuske 1998. kada je Hrvatska osvojila brončanu medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.