Zašto Mario Pašalić nije standardan u hrvatskoj reprezentaciji? Jednostavno, u prvom sastavu ne može igrati petnaest igrača!

Foto: Fah

Za nekoliko dana hrvatska nogometna reprezentacija na Rujevici u Rijeci igra ključnu utakmicu za plasman na Europsko prvenstvo protiv Slovačke. Naime, Vatrenima je za prvo mjesto u grupi dovoljan i bod, no, treba imati na umu da će Hrvatska biti znatno oslabljena neigranjem osnovnih stupova obrane, zbog kartona pravo nastupa protiv Slovaka neće imati Domagoj Vida i Dejan Lovren, no, zato se vraća Marcelo Brozović i nakon nešto duže pauze i Andrej Kramarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako to već dio medija pokušava iz razno raznih razloga izvršiti pritisak na izbornika Zlatka Dalića glede igrača koji će dobiti priliku protiv Slovaka, ili barem biti na širem popisu, iako je izbornik već dokazao da ipak ponešto o nogometu zna. Hrvatska ima sreću, bez obzira što nismo brojem stanovnika uz rame Francuskoj, Njemačkoj ili Engleskoj, da ima izuzetno talentirane sportaše, i to gotovo u svim sportovima, nogometu posebno. Vatreni su to i dokazali prošle sezone na Svjetskom prvenstvu u Rusiji kada su osvojili povijesno drugo mjesto.

Zlatko Dalić ima zaista velike mogućnosti, kao rijetko kada sredina terena naše reprezentacije najmoćniji je njen dio, usudili bi se reći i najvažniji dio… Sredina terena stvara šanse napadačima, ona je motor igre svake momčadi, a Bogu hvala te prilike ima tko i realizirati. Nakon odlaska Marija Mandžukića, prije toga Ivice Olića a još i prije njih Dade Prše, Davora Šukera…, hrvatski napad čine igrači kao što su Kramarić i Petković, a dolaze novi… Danas smo nešto ”tanji” na bokovima, ozlijeđen je Šime Vrsaljko i to je udarac za reprezentaciju koji se osjetio.

Koliko god je lako toliko je Daliću i teško, uvijek je poslije bitke lako biti general, posebno u Hrvatskoj, i to ne samo u sportu. Hrvatska ima izbornika koliko ima stanovnika, pa čak i više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, jedan portal tako tvrdi kako je Mario Pašalić, koji je redovito na popisu izbornika Dalića, zapostavljen u reprezentaciji, točnije “odličan je za Atalantu, a višak je za reprezentaciju…”

Pašalić je, podsjetimo, protiv Manchestera Cityja odigrao odličnu utakmicu i Atalanta je njegovim pogotkom iznenađujuće osvojila bod, i to je jedini bod u prva četiri kola koji je Atalanta osvojila ove sezone u Ligi prvaka.

Nadajmo se da će osvojiti tek još jedan, onaj protiv Šahtara u posljednjem kolu, a da će u Milanu izgubiti od Dinama, i pritom ne mora primiti četiri gola koliko ih je primila u Maksimiru kada su Modri slavili 4:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pašalić, naravno, nije višak, no, notorna je činjenica da je Hrvatska, kako smo spomenuli, u srednjem redu najjača, to je najjači dio hrvatske reprezentacije. Jači nego što je bio za vrijeme “prvih” Vatrenih iz 1998.

Naime, sredinu terena hrvatske reprezentacije drže Luka Modrić (prošle godine proglašen za najboljeg igrača svijeta), Ivan Rakitić, Marcelo Brozović… Igrači Reala, Barcelone, Intera… Radi se o klubovima čija je tradicija, pa i trenutna kvaliteta, neusporedivo ispred Atalante, bez namjere da ikoga podcjenjujemo. Uz već spomenuti kičmu reprezentacije imamo Matea Kovačića iz Chelsea, tu je sve bolji Nikola Vlašić iz moskovskog CSKA, koji igra u fantastičnoj formi i kojeg je nemoguće zaobići. Zabio je i jedini gol za Hrvatsku u posljednjoj utakmice reprezentacije protiv Walesa u Cardiffu.

Prije ili poslije priliku će Mario Pašalić dobiti, no, do tog trenutka koga izbaciti? Luku Modrića? Ivana Rakitića, samo zato jer je trenutno u nemilosti trenera Barcelone koji je pred otkazom zbog svojih nesuvislih eksperimenata ove sezone? Treba li možda izbaciti Marcela Brozovića, jednu od najvažnijih poluga Intera, koji se rame uz rame s Juventusom bori za vrh Serie A?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad bi Dalić u prvu momčad mogao staviti petnaest igrača tada bi se možda priča promijenila.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.