Zašto Miralem Pjanić ne igra? Odgovor je jednostavan, Barcelona pobjeđuje i Koemanu ne treba

epa08839885 Miralem Pjanic (R) of FC Barcelona in action during the UEFA Champions League group G soccer match between Dynamo Kiev and FC Barcelona in Kiev, Ukraine, 24 November 2020. EPA/SERGEY DOLZHENKO

Bosansko hercegovački reprezentativac Miralem Pjanić sjedi, jer zapravo on i ne igra, jednu od najtežih sezona u karijeri. U Barceloni ne igra, iako je doveden kao veliko pojačanje, iz jednostavnih razloga, naime, momčad koja pobjeđuje se ne mijenja, a Barcelona u posljednje vrijeme igra jako dobro i što je najvažnije pobjeđuje. Ponovno su Katalonci u igri za naslov prvaka, a nedavno su lakoćom osvojili i prvi trofej sezone, Kup kralja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Miralem Pjanić je u Barcelonu stigao pred početak ove sezone iz Juventusa i to kao veliko pojačanje, dok je prema Torinu otišao Arthur Melo. Otkad je stigao na Camp Nou Miralem Pjanić grije klupu te se uopće nije uspio nametnuti treneru Ronaldu Koemanu, iako je na samom početku, tu i tamo, na kapaljku, dobivao priliku. Koeman je, dakle, definitivno prekrižio Miralema Pjanića, koji nije igrao ni važan derbi protiv Villarreala, doduše, bio je ozlijeđen, ali i da to nije bio slučaj definitivno ne bi igrao, Koeman je uspio stvoriti momčad koja pobjeđuje, koja je dobila i Villarreal i koja je na korak do naslova. Nejasno je zašto bi sve to dovdio u pitanje i eksperimentirao s Pjanićem?

Posljednju utakmicu Pjanić je za Barcelonu odigrao još sredinom ožujka, tada je odigrao tek 12 minuta, bilo je to u Parizu, u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv PSG-a koja je završila 1:1, a katalonski klub je ispao. U prvenstvu Španjolske Pjanić je nastupio još tamo 24. veljače protiv Elchea. Tada je bosansko hercegovački reprezentativac započeo utakmicu, ali je nije završio s obzirom da ga je Koeman ostavio na klupi već nakon prvog poluvremena.

U dijelu španjolskih medija, konkretno Mundo Deportivo, postavljaju pitanje što se s Pjanićem događa, iako je odgovor iz dosad navedenog potpuno jasan. Još jednom, zašto bi i umjesto koga sada, dok se pobjeđuje, a i igra dosta dobro, trener uvodio igrača koji cijelu sezonu uglavnom statira?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše novinar Mundo Deportiva, Xavier Bosch, ne zna se koji je ”grijeh” Miralema Pjanića te mu je nejasno zašto Koeman ima takav stav prema iskusnom igraču.

“Zadnji put u La Ligi je igrao protiv Elchea 45 minuta i nikome nije jasno što se tada dogodilo u svlačionici između njega i Koemana kada ga je izveo iz igre, ali tada se sve promijenilo. Niko ne zna koji je njegov ‘grijeh’ i zašto jedan tako iskusan igrač ne igra. Možda mu nije pomogla ni izjava za Gazzetu: ‘Igram malo i ni sam ne znam što'”, piše jutros Mundo Deportivo.

Nadalje se u tekstu navodi da je Miralem Pjanić pokazao svoj veliki profesionalizam jer je eto s momčadi proslavio osvajanje Kupa kralja, iako nije igrao te nije pokazivao nikakvo nezadovoljstvo. A što je kao profesionalac, koji uredno prima plaću, mogao?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kada stvari idu dobro, ali i kada idu loše momčad je uvijek najvažnija i uvijek će biti tako”, poručio je Pjanić nakon finala i osvajanja Kupa kralja…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.