Zašto postoje OI? MOO prijeti kaznama zbog ‘nepridržavanja mjera’ tijekom svečane ceremonije otvaranja Olimpijskih igara?

Tokio, 23.07.2021 - Svečanost otvaranja Olimpijskih igara Tokio 2020 na Olimpijskom stadionu u Tokiju. foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

Navodno su čelnici Međunarodnog olimpijskog odbora, koji su zaduženi za nadziranje pridržavanja protu-korona mjera, nezadovoljni onim što su vidjeli na svečanom otvaranju Olimpijskih igara u Tokiju i sad kao prijete kaznama, iako Olimpijske igre postoje zbog sportaša, imaju smisla zbog navijača, kojih gotovo da i nema na OI u Tokiju, a ne zbog čelnika MOO-a. Mogu ove Igre u Japanu biti organizirane do savršenstva, kao što vjerojatno i jesu, ali bez navijača to nije i neće biti to. Da nema čelnika MOO-a na OI nitko ne bi ni opazio. U svakom slučaju ovo jesu i bit će do samog kraja najneobičnije Olimpijske igre dosad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijete sankcijama…

MOO je navodno odaslao upozorenje kako će poduzeti odlučne mjere (nisu eksplicitno navedene i koje) protiv onih sportaša i trenera koji se nisu pridržavali pravila, a posebno ako se sljedećih dana pojave novi pozitivni slučajevi među sportašima.

Naime, većina sportaša i dužnosnika iz Kirgistana i Tadžikistana, uključujući nositelje zastava, baš kao i dvoje pakistanskih sportaša koji su nosili barjak svoje zemlje, nisu nosili zaštitnu masku tijekom svečanosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči dolaska u Tokio, svi sportaši i treneri su dobili striktna pisana pravila u kojima je navedeno da se maska mora nositi cijelo vrijeme, na svim mjestima s iznimkom tek – na treningu, tijekom natjecanja, davanja intervjua i dakako dok se jede i pije.

Chistophe Dubi, izvršni direktor MOO-a za Olimpijske igre nije želio navoditi imena sportaša, pa čak ni države koji su prekršili pravilo tijekom otvaranja, iako se to vrlo jasno i lako moglo utvrditi, čak je odbio i navesti jesu li neke stegovne mjere već pokrenute, ali je obećao “akciju ukoliko se ubuduće išta slično ponovi”, pišu Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.