Zašto se nakon velike pobjede Juventusa protiv Monaca trener Allegri okomio na Marija Mandžukića?

Foto: fah

Iako je Juventus pobjedom protiv Monaca u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka na gostovanju slavio 2:0 te tako praktički osigurao finale trener Juvea ipak nije bio zadovoljan, okomio se i na igrača hrvatske reprezentacije Marija Mandžukića. Nakon niza hvalospjeva Mandžo se našao na udaru kritika trenera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Na početku smo dobro krenuli, a onda su nam igrači Monaca počeli stvarati probleme jer su naši striktno pratili svog čovjeka, nismo držali svoje pozicije, posebno Mario Mandžukić”, rekao je trener talijanskog prvaka Massimiliano Allegri nakon pobjede 2:0.

Allegri je na iznenađenje mnogih krenuo s Danijem Alvesom na mjestu Juana Cuadrada, te s Andreom Barzaglijem u obrani. Ovakva postava iznenadila je Monaco, no, pokazalo se to kao vrlo dobar potez trenera talijanskog kluba, Dani Alaves bio je jedan od najboljih nogometaša na travnjaku.  “Vrlo jednostavna odluka. Khedira je suspendiran, a Monaco je jako opasan iz kontre, pa sam trebao igrača koji zna djelovati preventivno. Također, trebali smo nekoga tko je čvrst u zraku poput Barzaglija”, poručio je i razjasnio Allegri.

Važno je napomenuti kako navijači nisu imali zamjerke na račun igre hrvatskog napadača, no, nakon što se na Mandžu okomio trener nema sumnje da će ipak doći do određenih polemika bez obzira na činjenicu da hrvatski napadač igra sjajno u posljednje vrijeme. Je li Mandžo žrtva pogrešaka obrane talijanskog prvaka?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

“Moram pohvaliti momčad, jer nije bilo lako. Monaco je tehnički dobra ekipa, mi smo napravili puno grešaka, a Buffon nas je spašavao kod 0:0…”, iskreno je priznao talijanski trener, koji je očito ponovno uspio dovući najuspješniji talijanski klub posljednjih godina do finala najjače klupske nogometne lige na svijetu. Posve je normalno da iz takve pozicije trener može govoriti što god hoće, to i radi.

Posve očekivano Allegri je pohvalio i sjajnog veterana Buffona, koji lovi novi rekord, a o čemu pišemo na drugom mjestu ovog portala.  “Kada je teško, znate da se možemo osloniti na Gigija. On je najbolji na svijetu, a kada je velika utakmica uvijek je spreman”, pohvalio je legendu na vratima Stare dame talijanski stručnjak, koji je inače bio vrlo ljutit nakon utakmice i na Pjanića. Trener nezadovoljan, a momčad pobjeđuje?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što bi tek bilo da je Juventus kojim slučajem izgubio ili remizirao, tko bi tada bio dežurni krivac Allegriju?

“Na Pjanića sam vrlo ljutit, jer može biti jedan od tri najbolja veznjaka na svijetu, ali svaki put kada doda krivo, ponaša se kao da je kraj svijeta. Mora ostati miran, jer njegov potencijal je samo djelomično iskorišten”, zaključio je Allegri, pred kojim su slatke brige s obzirom da je Juve osigurao naslov u Italiji, teško da se netko može nositi s Juventusom trenutno u Serii A, a ni naslov u Ligi prvaka nije daleko. Potrebna su tek dva koraka, jedan formalni u uzvratu te veliki, najveći, vjerojatno protiv Reala u finalu početkom lipnja. Real će, predvođen Modrićem i Ronaldom, biti ipak nešto teži zalogaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.