Zašto srpskim medijima smeta kad hrvatski znanstvenik Nikola Tesla ‘navija’ za Dinamo?

Foto: Snimka zaslona

Nogometaši zagrebačkog Dinama u uzvratnoj utakmici šesnaestine finala Europske lige na Maksimiru pobijedili su Krasnodar 1:0 te se hrvatski prvak s ukupnih 4:2 plasirao u osminu finala Europske lige. Veliki je to uspjeh Dinama, ali i ukupno i općenito gledajući hrvatskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usput da podsjetimo, Crvena zvezda je ispala od Milana, iako se vrlo dobro držala na San Siru protiv protivnika koji je očito u silaznoj formi. No vratimo se Dinamu, navijači Dinama su uoči utakmice protiv Krasnodara na spomenike diljem glavnog grada Hrvatske Zagreba objesili Dinamove šalove, pa je tako jedan šal dobio i jedan od najvećih hrvatskih i svjetskih znanstvenika svih vremena Nikola Tesla, a što je zasmetalo srpske medije, poglavito je to zasmetalo ekstremističkom i srpskom diktatoru te bivšem šegrtu ratnog zločinca Vojislava Šešelja, Aleksandru Vučiću, bliskom Informeru, a koji zapravo i nije medij, već tabloid poznat po govoru mržnje, poglavito prema Hrvatima te Albancima, koje nazivaju Šiptarima.

”Prethodnih godina su hrvatski nacionalisti počeli prisvajati tuđe, a pogotovo srpsko, pa se dugo već bave baš i Teslom”, piše Informer, a Tesla je, naravno rođen u Hrvatskoj. Nažalost, u Srbiji postiji jaka, da ne kažem većinska, fašistička politika koja i dalje sanja granicu Velike Srbije, iako im je ta Srbija svaki dan sve manja, ostali su bespovratno i bez Kosova. Dakako da oni ne priznaju da je Lika, gdje je Tesla rođen, u Hrvatskoj.

Njima, naime, smeta što su Dinamov šal ponijeli između ostalih još hrvatski pjesnik Petar Preradović i hrvatski znanstvenik Ruđer Bošković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad frustracije prerastu u kompleks teško je to kontrolirati… Što drugo, sad kad je Zvezda ispala, preostaje Informeru nego navijati za Dinamo?

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.