Završio ljetni prijelazni rok: Deset divova, Kovačev Bayern i Dinamo…

Foto: Twitter

Završio je ljetni prijelazni rok.  Za hrvatske klubove, Dinamo, primjerice, kao jedini hrvatski klub koji će ove jeseni igrati u Europi, najvažnija je činjenica da je Dani Olmo ostao, iako ne želi potpisati novi ugovor.  Olmo ne želi staviti potpis na novi ugovor zbog odštetne klauzule, naime, Dinamo želi u ugovor staviti odštetnu klauzulu od čak četrdeset milijuna eura dok Olmo smatra kako je nemoguće ostvariti takav transfer direktno iz Prve hrvatske nogometne lige.  Olmo će Modrima biti na raspolaganju u Ligi prvaka, nova šansa za odlazak Španjolca bit će u zimskom prijelaznom roku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i nekih ranijih godina i ove su godinr najbolje ”trgovali”, ”prodavali” i ”kupovali”, španjolski klubovi, Real i Barcelona. No, ni Barca, ni Real nisu uspjeli ”uloviti” Neymara.

Čak četiri kluba su iz Primere, uz Real i Barcelonu, na trećem mjestu je i Atletico Madrid, a iznenađujuće u vrhu je i Sevilla, pišu Sportske novosti.

Bayern Nike Kovača je na 10. mjestu, najveći dio odnosi se na angažmane Lusaca Hernandeza i Benjamina Pavarda, ali su odlično odigrali angažmanom Ivana Perišića i Philippea Coutinha, no, ipak, najveću si želju nisu uspjeli priuštiti, naime, Sane se ozlijedio te je otpao iz svih kombinacija kad je Bayern u pitanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deset klubova ukupno na transfere potrošilo vrtoglavih 1.923 milijarde eura:

10. Bayern

Potrošili: 143 milijuna eura

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključni transferi: Lucas Hernandez (80 milijuna iz Atletico Madrid), Benjamin Pavard (35 m iz Stuttgarta), Ivan Perišić (posudba iz Intera), Jann-Fiete Arp (3 m iz Hamburga), Philippe Coutinho (8.5 m posudba iz Barcelona), Mickael Cuisance (12 m iz Borussia Monchengladbach)

9. Aston Villa

Potrošili: 148 milijuna eura

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključni transferi: Wesley (25 m iz Club Brugge), Tyrone Mings (22 m iz Bournemoutha), Douglas Luiz (16 m iz Manchester City), Matt Targett (15 m iz Southamptona), Tom Heaton (8 m iz Burnley)

8. Arsenal

Potrošili: 152 milijuna eura

Ključni transferi: Nicolas Pepe (80 m iz Lillea), William Saliba (30 m iz Saint-Etienne), Kieran Tierney (27 m iz Celtic), David Luiz (8 m iz Chelsea), Gabriel Martinelli (6 m iz Ituano), Dani Ceballos (posudba iz Real Madrid)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7. Sevilla

Potrošili: 158 milijuna eura

Ključni transferi: Jules Kounde (25 m iz Bordeauxa), Rony Lopes (25 m iz Monaca), Munas Dabbur (17 m iz RB Salzburg), Luuk de Jong (12.5 m iz PSV), Sergio Reguilon (posudba iz Real Madrid), Javier Hernandez (8 m iz West Hama)

6. Manchester United

Potrošili: 159 milijuna eura

Ključni transferi: Harry Maguire (87 m iz Leicester Citya), Aaron Wan-Bissaka (55 m iz Crystal Palacea), Daniel James (17 m iz Swansea City)

5. Inter

Potrošili: 170 milijuna eura

Ključni transferi: Romelu Lukaku (80 m iz Manchester Uniteda), Valentino Lazaro (22 m iz Herthe), Matteo Politano (20 m iz Sassuola), Alexis Sanchez (posudba iz Manchester Uniteda), Diego Godin

4. Juventus

Potrošili: 192 milijuna eura

Ključni transferi: Matthijs de Ligt (75 m iz Ajaxa), Danilo (37 m iz Manchester Citya), Cristian Romero (30 m iz Genoa), Luca Pellegrini (22 m iz Rome), Merih Demiral (18 m iz Sassuola), Aaron Ramsey (bez naknade), Gianluigi Buffon (bez naknade)

3. Atletico Madrid

Potrošili: 247 milijuna eura

Ključni transferi: Joao Felix (126 m iz Benfice), Marcos Llorente (30 m iz Real Madrid), Mario Hermoso (29 m iz Espanyola), Kieran Trippier (22 m iz Tottenhama)

2. Barcelona

Potrošili: 255 milijuna eura

Ključni transferi:  Antoine Griezmann (120 m iz Atletico Madrid), Frenkie de Jong (75 m iz Ajax), Neto (26 m iz Valencia), Junior Firpo (18 m iz Real Betis)

1. Real Madrid

Potrošili: 305 milijuna eura

Ključni transferi: Eden Hazard (100 m iz Chelsea), Luka Jović (60 m iz Eintrachta), Eder Militao (50 m iz Porta), Ferland Mendy (48 m iz Lyona), Rodrygo (45 m iz Santosa), Alphonse Areola (posudba iz PSG)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.