Zbog ‘afere doping’ Vitalij Mutko napušta i funkciju predsjednika Organizacijskog odbora Svjetskog prvenstva

Foto: fah

Nakon što je privremeno napustio kormilo Ruskog nogometnog saveza (FSR) zbog optužbi da je bio jedan od vodećih ljudi državnog programa za dopingiranje, Vitalij Mutko se povukao s funkcije predsjednika Organizacijskog odbora svjetskog prvenstva u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjenik ruskog premijera je poručio kako će njegovu poziciju u Organizacijskom odboru preuzeti Aleksej Sorokin.

“Sorokin će surađivati s FIFA-om, a ja ću koordinirati posao s vladine strane”, rekao je Mutko.

Mutko je u ponedjeljak privremeno napustio kormilo Ruskog nogometnog saveza (FSR), a mediji navode kako je bio pod pritiskom FIFA-e da podnese ostavku zbog optužbi za doping.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) je doživotno suspendirao Mutka zbog sudjelovanja u dopingiranju ruskih sportaša. Mutko je najavio kako će se žaliti Sportskom arbitražnom sudu, a funkciju predsjednika RFS-a napustit će na šest mjeseci.

Mutko je dugogodišnji sportski suradnik ruskog predsjednika Vladimira Putina. Bivši je ministar sporta, a RFS je vodio od 2005. do 2009. pa je potom ponovo izabran na tu funkciju 2015. Idućih šest mjeseci vršitelj dužnosti predsjednika RFS-a obnašat će Aleksander Alajev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.