Zdravko Mamić: ‘Imam svjedoka koji je sudjelovao u davanju novca u moje ime, još nije ispitan’

Foto: snimka zaslona

Zdravko Mamić ponovno se oglasio iz Međugorja. Ovog puta objavio je mailove za koje tvrdi da dokazuju kako je kupio karte za Dubai sucu Zvonku Vekiću i dvjema ženama, kao i potvrde o letu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupna cijena iznosila je 23 tisuće kuna. Evo što je na sve za Dnevnik Nove TV iz BiH rekao Zdravko Mamić.

“Kad sam vidio da vrag nosi šalu, da čak jedan Vrhovni sud sudjeluje u tako sramotnom odlučivanju i tako sramotnoj presudi, onda sam izgubio vjeru u sustav i okrenuo sam se narodu i medijima, da ipak narod i mediji odrade svoju zadaću za koju i jesu jer narod su glasači, a mediji su sedma sila svijeta i trebali bi biti korektiv svake vlasti”, rekao nam je Mamić.

“Prijavu sam podnio 8. 10., a recite mi ijedan razlog da sa mnom nije obavljen službeni razgovor, jer to što sam dao informacije to nije moj službeni iskaz, to vam o svemu govori. Ja vam imam čovjeka svjedoka koji je sudjelovao u davanju novca u moje ime, u predaji novca u moje ime, i koji ima stotinu dokaza i bio je prisutan susretima sa sucima u moje ime. Plaćao je račune u stotine navrata i još ga nitko nije ispitao. Što da ja radim”, upitao se Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istodobno, u Osijeku je odgođen nastavak suđenja po drugoj optužnici, za izvlačenje najmanje 144 milijuna kuna iz Dinama, i to zbog samoizolacije jednog od optuženih – Igora Krote. Odvjetnik Damira Vrbanovića od Visokog kaznenog suda zatražio je premještanje suđenja zbog Mamićevih optužbi na račun osječkih sudaca.

“Ruku na srce, svi su ti današnji suci radili sa sucima koji su u Vijeću. Mislim da svakog normalnog građanina takvo što pogađa i da od tih sudaca ne možemo očekivati da nepristrano i neovisno vode postupak koji je opterećen tom stigmom odnosa njihovih kolega s prvooptuženikom Zdravkom Mamićem”, rekao je Janjko Grlić, odvjetnik Damira Vrbanovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.