Zekić: Briljantna postava Ante Čačića, mrcvarili su igrače Chelseaja

Foto: snimka zaslona

Veličanstvenu predstavu Dinama i senzacionalnu pobjedu nad Chelseajem u emisiji posvećenoj Ligi prvaka komentirali su Anton Samovojska i Zoran Zekić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pao je jučer na Maksimiru aktualni klupski prvak svijeta, a Samovojska smatra da je ovo najveća pobjeda Dinama u povijesti:

– Apsolutno da je, tu nema uopće nikakve dvojbe, ali Dinamo se već specijalizirao za te engleske velikane. Oni već imaju skalp s Arsenalom, Tottenhamom i West Hamom. Moram priznati jednu stvar što sam jutros najdraže radio: čitao engleske novine. Oni su dali pravu dimenziju svega ovoga što se dogodilo. To je bilo fenomenalno, koliko su se krasno borili igrači Dinama i koliko su željeli tu pobjedu, koliko su igrali jedan za drugoga. To je bio gušt neviđeni. Pa oni su platili Fofanu 82 milijuna eura, pa koliko vrijedi Oršić. Cijela prva momčad Dinama vrijedi 63 milijuna. Englezi su nahvalili igru Dinama i oprali vlastite igrače i dogodilo se ono što je bilo neminovno, odlazak Tuchela.

Zekić je u Stadionu nahvalio Antu Čačića te ističe da je ponosan na ovaj rezultat, bez obzira je li navijač Dinama ili ne:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Moram reći nešto privatno, moj sin već dva dana govori kako ćemo dobiti Chelsea, ja sam bio malo skeptičan, ali tijekom utakmice se pokazalo da igraju u pravom ritmu i onako kako se protiv Chelseaja jedino i može igrati. Briljantna postava Ante Čačića, briljantna izvedba igrača Dinama. Uvjeriti momčad da igraš u tako niskom bloku i da sve to istrpiš, Imali su tako jasnu ideju i mrcvarili su igrače Chelseaja, posebice drugo poluvrijeme, gdje je Tuchel sam sebe osakatio. Bio navijač Dinama ili ne, moraš biti ponosan. Smijem se cijeli dan, ima tu dosta podcjenjivanja naše struke, naših igrača. Uvjeti u kojima mi radimo su na dnu razine u Europi.

Strahonja: Mislim da su suci odradili svoj posao dobro

Sudački ekspert Marijo Strahonja ističe kako je rumunjski sudac Istvan Kovacs osudio bez greške i bez repova:

– Bio je neprimjetan i mislim da je osudio vrlo dobro utakmicu. Mislim da su suci odradili svoj posao dobro. Biti neprimjetan i upravljati utakmicom, te donositi ispravne odluke je umijeće i vrlina svakog suca. To je veliki uspjeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oršić je za Dinamo zabio 27 golova u europskim utakmicama, čak 11 momčadima iz Liga petice, ali Čačić je napravio prvi korak prema pobjedi promjenom sustava:

– To nije bilo preveliko iznenađenje, očekivalo se da pronađe pravi sustav, on je vrlo jasno znao što treba učiniti prije utakmice s Chelseajem i što moraju igrači na terenu. On ih je prvo morao uvjeriti da mogu igrati s Chelseajem. Tu je obavio strahovito velik posao. Najjača odlika Chelseaja je duboka lopta i brzina, ideja Dinama je bila da to presiječe i to su uspjeli niskim blokom. To je možda prolazilo gostima prvih 20 minuta, ali kasnije nije. Igrači poput Ljubičića su odigrali sjajno, izvanredno. Tako je bilo i na drugoj strani preko Moharramija. Za naprijed je pripremio najjače oružje, igra na Petkovića, da on tu loptu smiri i na kraju su tako došli do gola, ističe Samovojska u svojoj analizi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.