Željko Krajan: I bez Nadala Španjolska je veliki favorit u Osijeku protiv oslabljene Hrvatske

Foto: fah

Nakon vijesti o odustajanju Rafaela Nadala od sudjelovanja u dvoboju 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa, u kojem će Hrvatska od 3. do 5. veljače u Osijeku ugostiti Španjolsku, izbornik naše reprezentacije Žejko Krajan izjavio je da su Španjolci 20-30 posto slabiji, ali još uvijek daleko jači od hrvatskog sastava i veliki favoriti za plasman u četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svi znamo tko je Rafael Nadal i da je tu, vjerojatno bi bilo neupitno osvajanje dva boda za Španjolsku u njegovim pojedinačnim mečevima. No, Španjolska je i dalje vrlo jaka, i dalje je vrlo velik favorit i daleko, daleko jača od nas”, rekao je hrvatski izbornik Željko Krajan.

Umjesto Nadala španjolska izbornica Conchita Martinez pozvala je iskusnog 35-godišnjeg ljevaka Feliciana Lopeza koji će se pridružiti prezimenjaku Marcu Lopezu u paru, a može biti i opcija za pojedinačne mečeve vru kojima se očekuju nastupi Roberta Bautiste Aguta i Pabla Carrena Buste.

Njima će se suprotstaviti hrvatska reprezentacija u kojoj su Franko Škugor, Ante Pavić, Nikola Mektić i Marin Draganja. Škugor je kao 223. na pojedinačnoj ATP ljestvici najbolje rangirani hrvatski tenisač u ovom dvoboju iz kojeg će pobjednička reprezentacija izboriti mjesto u četvrtfinalu, a poražena biti gurnuta u rujansku borbu za opstanak u Svjetskoj skupini u koju se Španjolska prošle godine vratila pobjedom u Indiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira na ulogu autsajdera, izbornik je pozitivnim ocijenio ozračje u našoj reprezentaciji.

“Atmosfera u reprezentaciji je uvijek bila dobra i bit će tako bez obzira tko se odazvao. Sigurno da je velika razlika u kvaliteti u odnosu na prošlu godinu, kad smo se svi okupili, stoga su i ciljevi drugačije postavljeni. Lani smo si zacrtali da probamo doći do kraja i stigli smo jako blizu. Ove godine, s ovakvim protivnikom kao što je Španjolska, nije lako. Znali smo već nakon ždrijebanja da će biti teško, ali sada će biti još teže jer nam se nisu odazvali najbolji igrači. Moramo vjerovati da će se dogoditi čudo, da pobijedimo”, rekao je nakon prvog treninga u osječkoj dvorani Gradski vrt hrvatski izbornik te izrazio nadu da će navijači doći podržati Hrvatsku.

“Mislim da se odnos navijača prema ekipi ne bi trebao mijenjati. Treba podržati igrače, to su najbolji koje imamo na raspolaganju. Domaćini su razočarani što nemamo ekipu koju su očekivali, ali to ne treba ići na teret igračima koji su ovdje. Neka budu koliko god je moguće pozitivni, da navijaju kao da navijaju za Marina Čilića i Bornu Ćorića. I u ovoj situaciji nam je teško, a bez te podrške bit će nam još teže”, zaključio je Krajan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvlačenje parova za meč Hrvatske i Španjolske bit će održano u četvrtak u podne u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, a prvi pojedinačni meč na rasporedu je u petak u 15 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.