Zimske olimpijske igre: Hokejaši Češke prvi polufinalisti

Foto: fah

Češka hokejaška reprezentacija eliminirala je u srijedu u četvrtfinalu Zimskim olimpijskih igara u Pjongčangu nakon raspucavanja sa 3-2 SAD koje su na zadnja dva olimpijska hokejaška turnira završile na pobjedničkom postolju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez igrača koji igraju u NHL-u, američku reprezentaciju čine sveučilišni igrači ili veterani koji ne igraju sjevernoameričku ligu. Oni na žalost nisu uspjeli naći rješenje za dobro organizirane Čehe koji su im se ovako odužili za poraz u četvrtfinalu Igara u Sočiju prije četiri godine (poraz od 5-2).

SAD su igrali u finalu hokejaškog turnira na Igrama u Vancouveru 2010., a prije četiri godine u polufinalu kada ih je pobijedila Kanada, koja je na kraju osvojila zlato, sa 1-0.

U polufinalu će Češka igrati protiv boljeg iz susreta između reprezentacije “Olimpijskih sportaša iz Rusije” i Norveške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi gol za Amerikance zabio je Ryan Donato u sedmoj minuti susreta, no onda je Jan Kolar izjednačio devet minuta kasnije. Česi dolaze u vodstvo u drugoj trećini pogotkom Tomas Kundratek (29), da bi Jim Slater izjednačio za SAD dvije minute kasnije.

Amerikanci nisu iskoristili situaciju s igračem više u zadnjim trenucima utakmice i nisu bili baš precizni prilikom izvođenja kaznenih udaraca, češki vratar Pavel Francouz je zaustavio svih njihovih pet udaraca. Petr Koukal je bio jedini od igrača koji je pogodio suparničku mrežu što je bilo dovoljno da Česi odu u polufinale koje nisu igrali od ZOI u Torinu 2006. kada su osvojili broncu.

U drugim četvrtfinalnim susretima koji su danas na rasporedu igraju branitelji naslova Kanada i Finska, brončana iz Sočija, te Švedska i Njemačka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.