Zimske olimpijske igre: Hrvatski skijaši Zrnčić Dim 52. i Zubčić 53. na trećem treningu spusta

Foto: fah

Hrvatski skijaš Natko Zrnčić Dim zauzeo je 52. mjesto, a Filip Zubčić 53. u subotu na trećem treningu spusta koji je na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu na rasporedu u nedjelju, dok je najbrži bio Austrijanac Vincent Kriechmayer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jeongseong alpskom centru Kriechmayer, pobjednik super G-ja u Beaver Creeku, imao je najbolje vrijeme 1:40.76. Iza njega su na drugoj i trećoj poziciji bila dva Norvežana Kjetill Jansrud sa 12 stotinki zaostatka i Aksel Lund Svindal sa 35 stotinki zaostatka.

Zaostatak Natka Zrnčića Dima za Austrijancem je 3,79 sekunde (1:44.55), a Zubčića 3,80 (1:44.56).

Utrka spusta na rasporedu je u nedjelju u 3,00 sata po hrvatskom vremenu, no kako je već danas jak vjetar ometao spustaše to bi se moglo dogoditi i sutra s obzirom da meteorolozi najavljuju još jači vjetar. Ukoliko organizatori odluče da se utrka ipak održi prema rasporedu, Zrnčić Dim i Zubčić bit će prvi od hrvatskih sporataša koji će startati na XXIII. Zimskim olimpijskim igrama u Južnoj Koreji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.