Zimske olimpijske igre: Wellinger pobjednik kvalifikacija na manjoj skakaonici

Foto: fah

Nijemac Andreas Wellinger pobjednik je kvalifikacijskog natjecanja na manjoj, 109-metarskoj skakaonici, koje je u četvrtak održano u Alpensia olimpijskom skijaškom skakačkom centru u Pjongčangu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wellinger je za pobjedu doskočio na 103 metra, što nije bio najduži skok natjecanja, na kojem je sudjelovalo 57 skakača iz 19 država, a najboljih 50 izborilo je mjesto u subotnjem (13.35 sati po hrvatskom vremenu) natjecanju za odličja.

Foto: fah

Duže skokove imali su dvojica poljskih reprezentativaca, drugoplasirani Kamil Stoch (104 m) i trećeplasirani Dawid Kubacki (104,5 m), ali su imali lošije ocjene sudaca i manju bodovnu kompenzaciju za vjetar pa je Wellingerov zbroj bodova (133,5) bio najveći. Stoch je zaostao 1,8 bodova, a Kubacki 3,9 bodova.

Nikakvih neugodnih iznenađenja u kvalifikacijama nije bilo, a bez nastupa u natjecanju za odličja ostali su Turčin Ipcioglu, Estonci Aigro i Maltsev, Česi Štursa i Kožišek, Korejac Hjun-ki Kim i Kazahstanac Tkačenko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatnu medalju s posljednjih Igara u Sočiju brani vodeći u Svjetskom kupu Poljak Kamil Stoch koji je prije četiri godine osvojio zlato i na velikoj skakaonici. U Pjongčangu će Stoch pokušati postati drugi skakač u povijesti koji će na istim ZOI osvojiti oba pojedinačna i momčadsko zlato. Jedini kojemu je to do sada uspjelo je legendarni Finac Matti Nykanen, trostruki pobjednik 1988. godine u Calgaryju, gdje su prvi put podijeljena i momčadska odličja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.