Život piše romane: Do najvećeg kluba na svijetu stigao po preporuci Rafaela Nadala i majke!

Foto: fah

Da život piše najbolje romane pokazuje slučaj nogometaša Reala Marca Asensija i načina na koji je došao u najbolji europski nogometni klub današnjice. Naime, Asensio je u Real došao iz Mallorce, a onda je završio na posudbi u Espanyolu. Ljetos se vratio na Santiago Bernabeu te je za momčad Zinedine Zidane odigrao 37 utakmica, uglavnom je ulazio u drugom poluvremenu, međutim, svoju minutažu ipak sjajno iskoristio, što mu je trener honorirao, kao i španjolski mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljiv je način na koji je Marco uopće došao do Reala. Naime, 21-godišnji igrač stigao je u najslavniji klub na svijetu po preporuci jednog od najboljih tenisača svijeta i velikog navijača Reala Rafaela Nadala, koji je to i sam nedavno priznao te je rekao da je upravo on Florentinu Perezu preporučio Asensija nakon što ga je gledao u mladoj momčadi Espanyola. U razgovoru za španjolski AS mladić je tu priču i potvrdio.

“Anegdota je istinita. Rafa Nadal je nazvao Florentina i rekao mu da im ne smijem pobjeći. A na zimu me moj agent nazvao i rekao mi da je Real Madrid zainteresiran, onda me prije utakmice nazvao Florentino i rekao mi je da ću biti Realov igrač,” rekao je Marco Asensio te je dodao:

“Sve se izdogađalo u jednom danu: otputovali smo u Madrid, potpisali ugovor, posjetili Bernabeu i vratili se na Mallorcu završiti sezonu. Bilo je brzo i intenzivno, ali zadovoljstvo je bilo ogromno.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako pišu španjolski mediji Nadal nije bio jedini koji je predsjedniku Reala ukazao na Asensija, puno prije Rafe napravila je to majka mladog igrača prilikom jednog posve slučajnog susreta s predsjednikom ”kraljeva.”

“Jedan dan smo otišli na obiteljski izlet, šetali smo lukom i tamo je bila jahta Florentina Pereza. Moja ga je majka prepoznala i pozvala ga da se slika s nama, a onda mu je rekla da ću biti igrač Reala. Jedna od životnih slučajnosti, ali na kraju je tako stvarno i bilo, a njemu je ta anegdota ostala u lijepom sjećanju. Roditelji su odlučili da će o imenu prvoga djeteta odlučiti otac, a o drugome majka. Ona je Nizozemka i dala mi je ime po Marcu van Bastenu. Zinedine Zidane mi je bio idol, kao dijete sam u sobi imao njegov poster. A sada mi je on trener, jako smo ponosni na to”, poručio je Asensio za AS, a prenosi portal goal.com/hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.