Život je ponovno pobijedio: Povratak Ivana Klasnića nakon 3. transplantacije uz njegovu osobnu poruku ‘Napokon mogu normalno živjeti’

Foto: Snimka zaslona(Bild

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Klasnić, koji je na Euru prije devet godina u legendarnom četvrtfinalu Turskoj zabio pogodak u zadnjim sekundama produžetka, nažalost nije bilo dovoljno da bi Vatreni prošli, prije deset dana transplantiran je i po treći je put dobio bubreg. Operacija je uspješno obavljena u Hrvatskoj, u Zagrebu. Važno je naglasiti da je Ivan pogodak Turskoj na Euru 2008. godine dao nakon druge transplantacije bubrega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon treće operacije Ivan je presretan, ali i vrlo oprezan: ”Uskoro ću opet moći piti vodu, a da je ne moram mjeriti u mililitar. Sada moram nositi masku za disanje i ne smijem se puno kretati…”

Zdravstveni problemi našeg bivšeg reprezentativca počeli su sad već davne 2007. godine. Kada mu je najprije presađen majčin bubreg, no, njegovo ga je tijelo odbacilo poslije samo nekoliko tjedana. Druga operacija obavljena je nedugo nakon toga, a bubreg, koji je sjajno funkcionirao deset godina, je dobio od oca.

Treći bubreg, ovaj u Zagrebu prije nekoliko dana, Klasnić je dobio od donora koji je umro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, svaka nova transplantacija otežava situaciju pacijentu, s obzirom kako se stvaraju antitjiela te se bubreg teže, laički rečeno, ”prima.” Primjerice, nakon prve transpalantacije bubrega od članova obitelji stvorena su antitijela te nitko iz njegove obitelji više Klasniću nije ni mogao donirati bubreg. Transplantirani organ, statistički gledano, duže funkcionira nakon prve transplantacije.

“Teško je prolaziti kroz sve ovo po treći put. Bojao sam se da ponovno neće uspjeti, ali za sada sve izgleda u redu. Napokon mogu normalno živjeti ,” rekao je njemačkom Bildu ovog petka Ivan Klasnić te je dodao:

“Uskoro ću opet moći piti vodu , a da je ne moram mjeriti u mililitar.” Ivan će najmanje iduća dva mjeseca morati biti jako pažljiv, nositi masku ua disanje kako bi se zaštitio od od virusa te bakterija, no, kako tvrdi ”uskoro će se opet moći puno kretati, više nego ikad prije…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj, ipak poruka, Ivane ovo je treća transplantacija, treba biti barem malo oprezniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.