Zlatko Dalić dan poslije Argentine: ‘Sretni smo i zadovoljni, ali želimo prvo mjesto’

Foto: fah

Nakon što je hrvatska reprezentacija izborila plasman u osminu finala svjetskog prvenstva u Rusiji već nakon dva kola, izbornik Zlatko Dalić je po povratku u svoju bazu u Roščinu nagradio svoje igrače slobodnim danom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

“Svi smo sretni i zadovoljni nakon pobjede. Ostvarili smo onaj najvažniji cilj,” kazao je Dalić dodavši: “Očekivao sam prolaz, ali ne na tako impresivan način. Nadam se kako ćemo nastaviti u ovom stilu.”

Hrvatska nakon dva kola ima šest bodova, ali još nije osigurala prvu poziciju. Mnogo toga će ovisiti o utakmici Nigerija – Island. No, Dalić je naglasio kako želi prvo mjesto.

“Želim prvo mjesto u skupini. Protiv Islanda ćemo voditi brigu o osmini finala. Imamo nekoliko igrača sa žutim kartonima i bit će promjena u sastavu,” kazao je, ali i naglasio: “Ne želim ništa kalkulirati jer vam se to uvijek obije o glavu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jednom je naglasio kako je trijumf protiv Argentine bila njegova najveća pobjeda u karijeri, ali i dodao kako je ostvaren minimum, a to je plasman u drugi krug.

“Cijelo prvenstvo je čudno i favoriti ne pobjeđuju. Mi moramo ići korak po korak jer možemo sami sebi biti najveći suparnik.”

Dalić je naglasio kako je u njegovih pet službenih nastupa za kormilom hrvatska reprezentacija zabila 11, a primila samo jedan pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Promijenili smo stil igre i nema govora da nismo efikasni. To je današnji nogomet, meni je bitno da djelujemo kompaktno,” dodao je.

Prokomentirao je i igru dvojice kapetana – Luke Modrića i Lionela Messijea.

“Svaka čast našem kapetanu. On svaku utakmicu za Hrvatsku odigra na najvišem nivou. Messi nije napravio ništa za Argentinu, a Luka sve za Hrvatsku. “Messiju nismo dali prostora, zaustavili smo protok lopte prema njemu. Nije Argentinaa bila neuredna, već smo mi bili toliko dobri,” kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić smatra kako ova momčad može još bolje, dodavši kako to i očekuje.

“Moramo se podići i biti još bolji. Imamo još dovoljno prostora za napredak,” rekao je Dalić prokomentiravši moguće suparnike u osmini finala.

“Radimo na pripremi za osminu finala. Vukojević će ići gledati utakmicu Danska – Francuska, a Jerkan će pratiti utakmice Španjolske i Portugala,” kazao je na koncu Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.