Zlatko Horvat (PPD Zagreb): Dokazujemo kako se kvalitetnim radom mogu postići veliki rezultati

Hrvatska rukometna reprezentacija izborila je plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiru. Odlično su, između ostalih, igrali i Ivan Stevanović, Luka Šebetić i Zlatko Horvat. Nakon razgovora sa Stevanovićem i Šebetićem, donosimo i razgovor sa Zlatkom Horvatom, o istoj temi – plasmanu rukometnog kluba PPD Zagreb u četvrtfinale Lige prvaka i njegovim očekivanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plasirali ste se u četvrtfinale Lige prvaka nakon pobjede protiv Rhein-Neckar Löwena. Kakav je osjećaj biti među osam najboljih u Europi?

Zlatko Horvat: Osjećaj je izvanredan, posebno zato što nam gotovo nitko nije davao šanse da se plasiramo nakon što smo izgubili prvu utakmicu u Zagrebu. Već nekoliko godina govorimo da našoj mladoj ekipi nedostaje jedna velika pobjeda u gostima protiv jakog protivnika i sada smo ju konačno dočekali. Čestitke još jednom mojim suigračima i stručnom stožeru na sjajno odrađenom poslu i na plasmanu među osam najboljih klubova Europe.

Pred vama je utakmica protiv moćnog Paris Saint-Germaina, pobjednika skupine A u prvoj fazi natjecanja u kojoj se nalazio i PPD. Što očekujete? Ima li straha s obzirom da je riječ o jakom protivniku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatko Horvat: U prvom redu očekujem da u prvoj utakmici u zagrebačkoj Areni pružimo svoj maksimum i da na taj način zahvalimo sjajnim navijačima koji nas bodre kroz sve utakmice ove sezone i koji su u toliko prilika bili nas osmi igrač. Pariz je na papiru najkvalitetnija ekipa Europe i zato tvoje najbolje izdanje protiv njih ne mora nužno značiti i pobjedu, ali mi ćemo svakako dati sve od sebe. Bilo bi čudo da prođemo protiv prvaka Francuske, ali onda opet nitko nije u nas vjerovao niti protiv Loewena.

Očekujete li paklenu atmosferu, još vatreniju nego dosad?

Zlatko Horvat: Atmosfera u Areni je uvijek jako dobra, kao što sam rekao mi smo najposjećenija dvorana Lige prvaka. Ovim putem pozivam gledatelje da nam se pridruže i u subotu 23. travnja u Areni Zagreb i slobodno neka potroše svoje glasnice. Trebat će nam njihova podrška.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što, prema vašem mišljenju, nedostaje ovoj generaciji Zagreba da bi ponovili rezultate slavnih prethodnika koji su osvajali Ligu prvaka?

Zlatko Horvat: Mislim da nama ne nedostaje apsolutno ništa. Svaka čast našim prethodnicima, ali nemoguće je uspoređivati Ligu prvaka 1992. godine i danas.

Može li se to uopće mjeriti s obzirom da je danas i rukometu veliki novac u igri i da su najjači europski klubovi financijski daleko moćniji?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatko Horvat: Mi već drugu godinu zaredom dokazujemo da „nije u šoldima sve“ i svojim plasmanom među osam najboljih u Europi da se kvalitetnim radom u omladinskom pogonu mogu postići veliki rezultati.

Kakve su reakcije u vašoj obitelji, okolini nakon ovog ipak senzacionalnog rezultata?

Zlatko Horvat: Očekivano oduševljenje vlada kod Horvatovih!

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.