Zlatko Kranjčar: Očito je reprezentaciji trebala ta šok-terapija, ovoga puta je uspjela – Dalić treba ostati

Foto: fah

Bivši izbornik Vatrenih Zlatko Kranjčar i dalje pozorno prati sve što se događa s Hrvatskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Iranska televizija izravno je prenosila utakmicu iz Kijeva. Svaka čast igračima i izborniku Zlatku Daliću! Odigrali su odličnu utakmicu i sad svi skupa s golemim optimizmom možemo čekati utakmice dodatnih kvalifikacija. Očito je reprezentaciji trebala ta šok-terapija, ovoga puta je uspjela. Dalić je povukao neke bitne poteze u momčadi i sa svima je pogodio. Tako se stvari ponekad poslože i onda sve ispadne super. Ono što posebno veseli jest činjenica da su igrači sa strašću odradili taj krucijalni dvoboj. Kad je tako, onda je Hrvatska moćna reprezentacija”, rekao je za Sportske novosti.

“Iskreno, mislio sam da Dalić ne može protiv Ukrajine iskemijati previše, jer zaista je imao jako malo vremena. Očito da je ipak uspio. Ipak, treba naglasiti da su naši reprezentativci preuzeli odgovornost! Možda je to daleko najveći dobitak ove priče. Znate, kad se igraju ovakve utakmice, kad je biti il’ ne biti, onda ponekad ništa drugo nije bitno, niti trener, niti izbornik, niti predsjednik Saveza, niti bilo tko… Najvažniji su igrači”, poručio je.

“Većina igrača koje ja poznajem stvarala je svoje ime kroz reprezentaciju. Došli su momci do velikih klubova, svi su se fino situirali, pa je zaista bio red da u tako važnoj utakmici daju sve za Hrvatsku. I dali su! Skupili su se i odradili super posao, pokazali su da dišu za Hrvatsku!”, kaže Cico.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Progovorio je i o Dalićevoj budućnosti.

“Kakvo pitanje… Pa naravno da treba ostati. Neće valjda u HNS-u odlučiti uzeti i trećeg izbornika u kvalifikacijama? Uopće mi zapravo nije bilo jasno, po onome što sam čitao na našim portalima, što se čeka? Kao, treba čekati sastanak Izvršnog odbora, treba se odlučiti. Dajte najte… U presudnoj utakmici odradio je odličan posao, pa kome bi sad palo na pamet da ga ne zadrži do ovih odlučnih utakmica dodatnih kvalifikacija? To bi bio samoubilački potez. Bez obzira prođe li dodatne kvalifikacije ili ne, treba voditi Hrvatsku. Bilo bi doista bilo pogubno improvizirati, stalno nešto mijenjati. Mora postojati vizija, opredjeljenje. Ako se nekome prepusti vođenje nacionalne vrste, onda se iz njega mora stati, dati dugoročnu priliku”, rekao je.

Komentirao je i Antu Čačića:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Na Europskom prvenstvu bilo je jako dobro, na početku kvalifikacija također, a onda je zapelo. Nema tu neke velike filozofije, kad rezultati šepaju, kad ih nema, onda je odgovoran trener, odnosno izbornik. To je nogometni zakon. U posljednjim utakmicama nije bilo dobro, bili smo neefikasni, nismo zabijali golove i gubili smo bodove. Naravno, ne može za sve uvijek biti kriv trener ili izbornik, no otkako je svijeta i vijeka, priča je bila ista. Kad zapne, kad te rezultati ne prate, znaš svoju sudbinu, moraš otići. To se nikada neće promijeniti. Ante je sigurno želio najbolje, radio najbolje, ali stvari se nisu poklapale”, ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.