ZOI 2018: Pregled nastupa hrvatskih sportaša u subotu, 24. veljače

Foto: fah

Petnaestog dana natjecanja na XXIII. Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu od hrvatskih sportaša nastupio je bob četverosjed u sastavu Dražen Silić, Benedikt Nikpalj, Mate Mezulić i Antonio Zelić koji nakon prve dvije vožnje zauzima 28. mjesto u konkurenciji 29 posada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski četverac je u obje vožnje ostvario 28. vrijeme, oba puta je bio brži od rumunjske posade, a na polovici natjecanja za vodećom posadom Njemačke s pilotom Francescom Friedrichom, koja je bila najbrža u obje subotnje vožnje, zaostaje 3.27 sekundi.

U nedjelju od 1.30 sati po hrvatskom vremenu na programu je treća vožnja nakon koje će se 20 najboljih posada kvalificirati za posljednju četvrtu vožnju koja slijedi odmah potom.

Za trenutačno 20. posadom SAD-a hrvatski bob zaostaje 1.72 sekunde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik hrvatske bob reprezentacije Ivan Šola izjavio je kako je ozljeda kočničara Antonija Zelića, koju je zadobio u prvoj vožnji, ključni razlog slabijeg plasmana.

“Meni je bilo jasno da je došlo do ozbiljne ozljede čim sam vidio za Zelić prvi uskače u bob. On je kočničar koji bi po pravilu zadnji trebao uskakati jer je najbrži. Napukao mu je mišić i ima dosta ozbiljno istegnuće, ali kako ne možemo napraviti zamjenu između prve i druge vožnje, on je s bandažom nastupio i u drugoj vožnji. Napravio je samo par koraka prije nego što je uskočio u bob i zato smo odmah u startu bili sporiji barem dvije desetinke, a u konačnici smo ostvarili barem pola sekunde slabije vrijeme. Bez te ozljede bismo bili između 23. i 25. mjesta, ali i s tri čovjeka smo bili brži od Rumunja”, rekao je Šola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.