ZOI Pjongčang: Sportaši iz obje Koreje pod istom zastavom na svečanom otvaranju

Foto: fah

Južnokorejsko ministarstvo ujedinjenja objavilo je u srijedu kako je u razgovorima sa sjevernokorejskom delegacijom u srijedu dogovoreno kako će u mimohodu na svečanosti otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu 9. veljače sportaši iz te dvije zemlje na stadion ući zajedno pod istom zastavom, a kako će se ženska reprezentacija u hokeju na ledu sastojati od igračica iz obje Koreje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sportaši iz obje Koreje tako bi na svečanosti otvaranja trebali stupati pod zastavom ujedinjene Koreje, odnosno plavom kartom korejskog poluotoka na bijeloj podlozi.

Sjeverna Koreja će na ZOI u Pjongčang poslati delegaciju od 550 osoba, od toga će 230 biti navijačice, 140 akrobati, a njih 30 taekwondoaši. Čitava će delegacija u Južnu Koreju doći 25. siječnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.