Zrinka Ljutić, sjajna 16-godišnja skijašica s nevjerojatnim rezultatima

Foto: HRT

Nakon što je oduševila rezultatima i bodovima u svojim prvim FIS seniorskim utrkama, 16-godišnja Zrinka Ljutić nakratko se vratila u Zagreb. Predaha nema, mladu skijašicu zatekli smo na treningu u teretani s još jednom mladom nadom hrvatskog sporta, i to u džudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naporno se radi, sve pod budnim okom trenera koji je u ovoj teretani nekada brusio formu našoj najboljoj skijašici Janici Kostelić. Uspomene na Janičine uspjehe na svakom su koraku, no sada je u fokusu talent Zrinke Ljutić, 16-godišnje djevojke koja je prošli tjedan postigla nevjerojatne rezultate u svojim prvim FIS seniorskim utrkama u Italiji.

– Stvarno sam zadovoljna kako su prošle sve četiri utrke. Pokazala sam svoje najbolje skijanje svaki dan. A nisam očekivala da ću tako dobro proći, s obzirom na startne brojeve, kaže Zrinka.

Zrinka je u veleslalomu sa startnim brojem 114 osvojila 21. mjesto pa s brojem 108 deveto. U slalomu je nosila broj 78 i doskijala do četvrtog mjesta te s brojem 87 na kraju bila deveta. O veličini uspjeha govori i podatak kako je Zrinka uvjerljivo najmlađa skijašica u konkurenciji djevojaka u dobi od 20 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Svi su bili dosta iznenađeni, govorili su mi “bravo”, nisu vjerovali da je to moguće. A ja sam stvarno puno trenirala i bila sam jako spremna. Ne želim se zanijeti time, ali opet ne želim povjerovati u to kao da je to neko veliko čudo jer znam da to mogu i nadam se da ću to uspjeti ponoviti, kaže Zrinka.

Kada im prilike dopuste, sa Zrinkom trenira i njezina rođakinja i prijateljica, još jedna nada hrvatskog sporta – 19-godišnja Lara Cvjetko, zlatna s nedavnog europskog prvenstva u džudu do 23 godine.

– Uvijek nam je super kad se vidimo tu na treninzima, da nisam sama, i uvijek je dobra atmosfera, kaže Lara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako mlade djevojke čvrsto stoje na zemlji, svjesne su svog potencijala, ali i da je pred njima još mnogo treninga za postizanje vrhunskih rezultata. Premijeru u Svjetskom skijaškom kupu Zrinka bi mogla imati u slalomu u Semmeringu potkraj godine ili na domaćem Sljemenu 3. siječnja 2021., piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.