Žrtva je nogomet: Ključni dvoboji za SP, hoće li Englezi pustiti igrače u hrvatsku reprezentaciju?

epa09308094 Croatia's head coach Zlatko Dalic before the UEFA EURO 2020 round of 16 soccer match between Croatia and Spain in Copenhagen, Denmark, 28 June 2021. EPA/Stuart Franklin / POOL (RESTRICTIONS: For editorial news reporting purposes only. Images must appear as still images and must not emulate match action video footage. Photographs published in online publications shall have an interval of at least 20 seconds between the posting.)

Pred vratima su kvalifikacije za Svjetsko nogometno prvenstvo, hrvatska nogometna reprezentacije u borbi za Katar 1. rujna će igrati protiv Rusije. Uoči te utakmice, uoči nastavka kvalifikacija za SP, stižu ne baš neke ohrabrujuće vijesti iz Engleske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleska Premierliga neće pustiti na reprezentativne utakmice one igrače iz svojih klubova koji bi trebali u rujnu igrati kvalifikacijske susrete za odlazak na Svjetsko prvenstvo u zemljama koje su na britanskoj crvenoj listi za putovanja zbog opasnosti od zaraze koronavirusom. Takav je stav jedne od najjačih nogometnih liga na svijetu.

Takvu su odluku iz engleske lige  obrazložili time što bi igrači koji bi putovali u zemlje s crvene liste po povratku u klubove morali u samoizolaciju u trajanju od deset dana te bi morali propustiti najmanje dvije utakmice. Drugim riječima, Englezi ponovno, kao na Euru prije dva mjeseca, rade što god žele, pa je tako nogomet postao ponovno žrtvom.

Kako su naveli iz Premierlige, gotovo 60 igrača bi trebalo putovati u 26 zemalja koje se nalaze na crvenoj listi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Premier liga je danas jednoglasno odlučila kako neće puštati igrače na reprezentativne utakmice u zemlje s crvene liste.

Održani su opsežni razgovori i s Engleskim savezom i s Vladom kako bi se pronašlo rješenje, ali na snazi ostaje zabrinutost za javno zdravlje vezano uz putnike iz zemalja koje su na crvenoj listi i to bez iznimke”, objavila je engleska Premier liga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.