Zubčić uoči nastupa na Igrama: U obje discipline se osjećam odlično

Zubčić
Foto: fah

Hrvatske skijašice vratile su se u Hrvatsku nakon nastupa na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, ali naš najveći adut za odličje još čeka svoj prvi nastup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju je na rasporedu veleslalomu, a Filip Zubčić je među glavnim favoritima za jednu od medalja.

– Snijeg je malo drugačiji jer je u potpunosti umjetan. Lijep je za skijanje, nadam se da će za vrijeme utrke biti ledeno, to bi bilo lijepo. Sve u svemu uživamo, prvi su dojmovi Filipa Zubčića u razgovoru s reporterom Hrvatskog radija Krešimirom Gotlinom.

Podrazumijeva li drugačiji snijeg i drugačiju pripremu, primjerice posebno “mazanje” skija?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Kad je snijeg hladan, to nema preveliku ulogu. Imamo nove skije, koje su mi napravili za ovako agresivan snijeg i koje treba testirati, pa ćemo se tome posvetiti. I pokušati uhvatiti dobar osjećaj uoči utrke. Trenutno sam dobro i jedva čekam.

Dovoljno vremena i za prilagodbu na vremensku razliku?

– Nemam problema sa spavanjem. Prvu noć sam bio ”strgan”, umoran od puta, tako da sam dugo spavao. Nije mi se činilo da sam toliko umoran, ali očito sam bio, čim sam spavao 11 sati, smije se Filip, kojemu dobro raspoloženje ne kvare ni stroge epidemiološke mjere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Tako je kako je, svima je isto. Jedna minuta za test nakon doručka neće mi pokvariti dan.

Natjecateljska forma, kaže Zubčić, nije ”tempirana” samo za Olimpijske igre.

– Meni je cilj da budem cijelu sezonu u što boljoj formi. Bilo bi glupo koncentrirati se na samo jednu utrku. To je moja filozofija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon veleslaloma (nedjelja, 03.45h / 06.45 h), slijedit će i slalom u kojem Zubčić ove sezone također ostvaruje odlične rezultate, čak i bolje nego u veleslalomu koji mu je primarna disciplina.

– U obje discipline se osjećam odlično. Svi znaju da ove sezone u veleslalomu još nisam napravio rezultat koji bi me zadovoljio, ali bio sam blizu postolja. Nisam uspio, bilo bi lijepo da to učinim u nedjelju.

Uz Zubčića će pod hrvatskim stijegom u Pekingu skijati i Matej Vidović, te Samuel Kolega, koji je kratko dodao:

– Snijeg je malo čudan, prvi sam put u Aziji, ali ugodno sam iznenađen. Organizacija je u redu, podloga je zanimljiva i sve u svemu – osjećaj je dobar. Veleslalom nisam imao prilike puno trenirati, probat ćemo i vidjeti kako će biti na utrci, ali slalom je prioritet i to definitivno napadamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli razgovor poslušajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.