Zvali su ga Buha i Patuljak, ali Messi se nije predavao i stigao je do vrha

Foto: fah

Priča o Lionelu Messiju kao nogometašu počinje na njegov četvrti rođendan, kad je na poklon dobio nogometnu loptu. Svi oko njega nisu se mogli načuditi i gledali su ga s divljenjem jer je pobjeđivao i dvostruko starije od sebe, a baka ga je s pet godina upisala u nogometni klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao dječak je zbog urođene bolesti prestao rasti, a kako je bio mnogo niži od svojih vršnjaka, nazivali su ga Patuljkom i Buhom.

Njegov trud i talent doveli su do toga da vodstvo nogometnoga kluba Barcelona preuzme brigu o njegovu školovanju, kao i troškove njegovoga liječenja. Messi već s trinaest godina kreće u pohod na Europu kako bi ostvario svoje snove: narasti i igrati nogomet.

Prvi ugovor s Barcelonom potpisan je, ni više ni manje, nego na salveti. Za njega se izborio njegov otac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Messi svaki gol posvećuje svojoj baki, ona je odigrala veliku ulogu u njegovom djetinjstvu. Na ramenu ima istetovirano majčino ime u znak zahvalnosti za sav doprinos i brigu koju mu je pružila u njegovom odrastanju.

Nije od onih koji puno pričaju, no svaka njegova riječ u Barceloni ima značaj. S Argentincem se vodstvo kluba konzultira kod dovođenja i prodaje igrača, tako da se ne događa da u Barcelonu dođe igrač koji ne odgovara Messiju.

Rijetki znaju da je Leo Messi zaslužan da se jedna nova riječ nađe u riječniku španjolskog jezika. To je riječ “inmessionante” – savršen način igranja nogometa i najbolji igrač svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.