Aktivistica prava na pobačaj zaprijetila djevojci na Hodu za život da će joj prerezati grlo

Foto: Life site news

Na prošlotjednom Hodu za život jedna je aktivistica prava na pobačaj poručila studentici da će joj „j** prerezati grlo“ ako se ne pomakne. „Djelovala je vrlo gnjevno,“ rekla je 20-godišnja zagovornica prava na život, Selene Cerankosky, napomenuvši da je ženu potom odvela policija.

Aktivistica je uputila prijetnju 20-godišnjoj Selene Cerankosky, predsjednici ogranka udruge Studenti za život Amerike (SFLA) sa Sveučilišta „Robert Morris“. Incident se dogodio oko 11:00 sati ispred zgrade američkog Vrhovnog suda, kamo se Cerankosky uputila da bi zauzela mjesto prije početka okupljanja za Hod za život.

„U tom tenutku mi [studenti] smo pokušavali doći naprijed gdje su bili mediji,“ izjavila je Cerankosky za LifeSiteNews.

„Svi smo išli prema naprijed, a meni je prepriječen put. Netko je stao ispred mene.“
Taj netko bila je mlada žena bezizražajnog izraza lica koja je nosila bijele hlače umrljane crvenom bojom, što vjerojatno predstavlja krv.

“Djelovala je vrlo gnjevno,“ rekla je Cerankosky, a zatim joj je žena zaprijetila riječima: „Miči se ili ću ti j**** prerezati grlo“.

„Isprva sam bila u šoku,“ rekla je pro-life aktivistica, napomenuvši da je aktivistica prekršila zakon.

„Mislim da je bila svjesna toga da je učinila nešto krivo jer je nakon toga rekla: ‘Miči se, miči se, zaboga’.“

Cerankosky se nije dala smesti. Mlada zagovornica prava na život rekla je za LifeSiteNews da nije željela da zagovornici pobačaja pomisle da su takve taktike zastrašivanja pro-life aktivista učinkovite. Na kraju je okrenula leđa bijesnoj ženi, koja je ljutito odjurila.

Studentica je potom obavijestila svoju koordinatoricu okupljanja, Stephanie Stone, o tome što se dogodilo, a ona je incident prijavila najbližem policajcu.

„Policija joj je povjerovala,“ rekla je Cerankosky, „a mislim da su pronašli i nekakvo oružje kod [žene koja me napala] jer su joj stavili lisice.“
Fotografija koju je Selene Cerankosky podijelila s medijima prikazuje aktivisticu za pobačaj svezanu lisicama dok je policija udaljuje s mjesta događaja.

Cerankosky je napomenula da neimenovana aktivistica nije bila jedina osoba na Hodu za život koja je nosila hlače natopljene lažnom krvlju.

„To baš i nije lijep prizor,“ odvratila je i zaključila da to vjerojatno predstavlja krvarenje nakon pobačaja. Prema podacima jedne nacionalne zdravstvene službe, prekomjerno krvarenje „događa se u otprilike 1 na 1000 pobačaja“ a „kod teških slučajeva može zatrebati transfuzija krvi“.

Mlada aktivistica prava na život nada se da njeno iskustvo neće odvratiti druge ljude od sudjelovanja u Hodu za život te je istaknula da takve užasne prijetnje nisu naročito važne. Istodobno, ističe da su nedavni uspjesi pokreta za život ogorčili zagovornike pobačaja.

„Mislim da postaju sve agresivniji i gnjevniji,“ dodala je Cerankosky.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/lifesitenews.com