Dodik ponovno izvjesio zastavu RS u Predsjedništvu

foto HINA/ FENA/ ua

Zastava Republike Srpske ponovno je postavljena ispred Ureda predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika u zgradi Predsjedništva u Sarajevu, potvrdio je Srni savjetnik za ustavno-pravna pitanja predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dragoljub Reljić.

Zastava Republike Srpske prvi put je postavljena ispred ureda u petak, ali je u večernjim časovima uklonjena na zahtjev ureda bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika DŽaferovića.  Zastava Srpske bila je istaknuta, pored zastave BiH, u svečanom salonu i kada je Dodik primao akreditivna pisma veleposlanika Srbije Aleksandra Đorđevića.

Komšić i Džaferović prijavit će Dodika zbog unošenja zastave RS-a u predsjedništvo

Dodik je nakon toga izjavio Srni da je noćno uklanjanje zastave Republike Srpske ispred njegovog ureda u zgradi Predsjedništva nedopustivo i skanadalozno.

On je poručio da ga noćni napad na zastavu Republike Srpske neće spriječiti da ona uvijek bude istaknuta ispred njegovog ureda i tamo gdje se on nalazi kad god je i dokle god je u zgradi Predsjedništva BiH, svidjelo se to kome ili ne.

Narod.hr nastoji objektivno informirati javnost o svim važnim temama iz Hrvatske i svijeta i onim temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima. Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati vas o najvažnijim događajima potrebna nam je Vaša pomoć. Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr