Joe Biden zabranjuje riječi “žene” i “majke”, a uvodi pojam “trudne osobe”

epa09550996 US President Joe Biden speaks about the framework of his 'historic' multi-trillion dollar spending deal in the East Room of the White House in Washington, DC, USA, 28 October 2021. Biden spoke just before leaving for the G20 in Rome, Italy. EPA/JIM LO SCALZO

Bidenov prijedlog novog zakona koji je nazvan “Build Back Better” (BBB) i težak više od 1,7 bilijuna dolara, novi je zastrašujući napad LGBT ideologije na američku skrb o djeci. Zakon s kojim se slaže američki predsjednik Joe Biden, omogućio bi LGBT agendi nadzor nad skrbi o djeci, a u isto vrijeme bi izdvajao ogromna sredstva za promicanje LGBT programa, prenosi LifeSiteNews.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BBB, kao i većina takvih kontroverznih zakona, predstavlja se kao skrb o ranjivim skupinama, a ustvari poskrivećki uvodi LGBT propagandu. BBB predviđa subvencioniranje troškova skrbi o djeci, te osigurava 400 milijardi dolara za besplatne dječje vrtiće. 550 milijardi dolara odvojilo bi se za inicijative koje se bave klimatskim promjenama, a omogućit će porezne olakšice radničkim sindikatima i potencijalnu reviziju imigracijskog sustava. Međutim, zakon odobrava i milijarde dolara za financiranje pobačaja, uvjetuje vjerskim pružateljima usluga skrbi za djecu da prihvate LGBT ideologiju, te također milijunima javnih dolara financira fondove za pro-transrodne projekte.

Zabranjuje se financiranje popravaka vjerskih objekata

BBB bi mogao zabraniti financiranje onim organizacijama koje podučavaju vjerski sadržaj ili odbijaju zaposliti homoseksualce. Kršćanske skupine upozorile su da će ih takav zakon unaprijed isključiti iz sudjelovanja u natječajima za dodjelu novca, ometajući njihovu vjersku slobodu i slobodu roditelja kojima služe.

“U pravilu, katoličke škole i većina nejavnih škola namjerno izbjegavaju status federalnog primatelja financijskih sredstava, jer to pokreće čitav niz saveznih regulatornih obveza  kojih se nejavne škole trenutno ne moraju pridržavati”, napisala je Michael B. Sheedy, izvršna direktorica Konferencija katoličkih biskupa Floride, prošlog mjeseca u pismu republikanskom senatoru Marcu Rubiu. “Odredbe koje izazivaju najočitiju zabrinutost uključuju odredbe o nediskriminaciji koje se odnose na seksualnu orijentaciju i rodni identitet koje bi mogle stvoriti probleme vjerskih sloboda za vjerske pružatelje.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nove zahtjeve za ‘brigu o djeci’ izradio je demokratski zastupnik Virginije Robert Scott, predsjednik Odbora za obrazovanje i rad. Demokratski senator Joe Manchin iz Zapadne Virginije navodno se protivi promjenama i lobirao je kod demokrata u Senatu protiv njih, navodi The New York Times.

Zakon BBB čak zabranjuje davanje bilo kakvih sredstava za obnovu ili popravak zgrada koje se koriste za vjerska bogoslužja.

“Ovo je potencijalno neustavno”, napisali su Patrick T. Brown i W. Bradford Wilcox u Deseret Newsu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Osobe koje doje” i “pojedinci u trudnoći”

Drugi dio zakona, pod nazivom “Smrtnost majki”, usmjerava stotine milijuna dolara za istraživanje i obrazovanje o zdravstvenim rizicima s kojima se trudnice suočavaju – ali s pro-LGBT propagandom.

Najmanje polovica od 15 odjeljaka zakona o smrtnosti majki zamjenjuje riječi “žene” ili “majke” rodno neutralnim izrazom, koristeći pro-transrodne izraze poput “pojedinci u trudnoći” više od desetak puta.

Jedan odjeljak o mentalnom zdravlju majki najavljuje izdvajanje 100 milijuna dolara za obuku zdravstvenih djelatnika koji će se “brinuti o mentalnom zdravlju ‘pojedinaca u trudnoći’ koji zloupotrebljavaju droge. Također se govori o “osobama koje su trudne, koje doje i individuama nakon poroda”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše u prijedlogu zakona, novac se također može koristiti za obuku o “rješavanju stigme povezane sa zdravstvenim stanjem i poremećajima upotrebe supstanci kod trudnih ili nedavno trudnih pojedinaca, posebno među rasnim manjinskim skupinama.”

Drugi dio zakona daje 85 milijuna dolara bespovratnih sredstava medicinskim školama “za prepoznavanje i rješavanje zdravstvenih rizika povezanih s klimatskim promjenama” za “trudne osobe”. Drugdje se u istom zakonu opet spominju “osobe koje doje i osobe nakon poroda, te pojedinci koji imaju namjeru zatrudnjeti.”

Drugim riječima, BBB daje zeleno svjetlo da se bilijuni dolara poreznih obveznika troše na to da se u medicinskim školama u cijelom SAD-u uvedu izrazi koje služe promicanju transrodne ideologije. A sve pod krinkom da se ustvari brinu o zdravlju trudnica i kako bi se smanjila njihova smrtnost.

Ova je terminologija već ugrađena u neke druge zakone u Sjedinjenim Američkim Državama. Jedan zakon tako navodi da je “odgovarajuća skrb koju zaslužuju ‘osobe koje rađaju’ inkluzivna”, bez obzira na “rodni identitet”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostala radikalna LGBT izdvajanja u Build Back Better uključuju 15 milijuna dolara za stvaranje “centara tehničke pomoći” usredotočenih na pružanje usluga starijim osobama kojima se usluge nedovoljno pružaju zbog ‘njihove seksualne orijentacije ili rodnog identiteta’. Čak 150 milijuna dolara izdvaja se za stipendije za istraživanje o “otkrivanju i sprječavanju razlika” u programu plaćenog dopusta, s time da se istraživačima unaprijed nameće teza kako su osobe drukčije “seksualne orijentacije” i “rodnog identiteta” diskriminirane prilikom uzimanja godišnjih odmora.

Demokratska antikršćanska ‘infrastruktura’

Joe Biden već je proteklog mjeseca potpisao zakon o “infrastrukturi”, koji također sadrži napade na vjerske službe i kršćanske vrijednosti. Zakon o infrastrukturnim ulaganjima i radnim mjestima (IIJA), donesen uz ključnu podršku republikanaca, proglasio je za potrebe zakona federalno zaštićene klase: “rodni identitet” i “seksualna orijentacija”.

Trinaest kongresmena GOP-a glasalo je za IIJA, kao i 19 republikanskih senatora. Abraham Hamilton, glavni savjetnik Američke udruge obitelji komentirao je: “Možete zahvaliti devetnaestorici republikanaca koji su ‘stvorili ceste i mostove’ i tako omogućili ugrozu vjerskih sloboda u ime seksualne devijantnosti.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.