Kandidatkinja HDZ 1990 za Predsjedništvo BiH pozvala Hrvatsku da se ne miješa u izbornu kampanju

Foto: Fah

Liječnica iz Mostara Diana Zelenika, koja će na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini biti kandidatkinja za hrvatsku članicu Predsjedništva BiH, pozvala je vlasti u Hrvatskoj da se ne miješaju u predizbornu kampanju i dopuste Hrvatima u BiH da sami odluče tko će zastupati njihove interese u bosanskohercegovačkom državnom vrhu.

“Bolje bi i njima (vlastima u Zagrebu) i nama bilo da nam ne čine medvjeđu uslugu. Kad god su Hrvati gledali u Zagreb očekujući politički spas nastradali su u BiH i bili moneta za potkusurivanje. Ako mi ne vjerujete, samo analizirajte sve ove godine. Njihovo političko miješanje i pristranost u kampanji nam ne čini ništa dobro”, kazala je Zelenika u intervjuu kojega je objavio portal Vijesti.

Zeleniku, koja trenutačno obnaša dužnost zastupnice u Zastupničkom domu parlamenta BiH, za članicu Predsjedništva BiH proteklog vikenda odlučilo je kandidirati predsjedništvo njezine stranke, uz poziv svima koji su nezadovoljni politikom što je vode Dragan Čović i HDZ BiH da podupru tu kandidaturu i hrvatskom narodu daju priliku za kreiranje politike koja će promijeniti njihov položaj nabolje.

Ukratko predstavljajući svoj izborni program Zelenika je kazala kako joj je prvenstveni cilj zaustaviti rušenje BiH kao države, pljačku i progon njezina stanovništva.

“Kada objektivno pogledate rezultate sadašnje vlasti dobijete razgradnju države, abnormalnu pljačku i otimanje, nepotizam i u konačnici surovo siromaštvo. To su moji motivi, protiv toga se ja borim”, kazala je Zelenika.

Iako HDZ BiH još nije službeno odredio svog kandidata za hrvatskog člana Predsjednštva BiH izvjesno je kako je jedini ozbiljni pretendent za tu poziciju upravo Čović.

Zelenika je pak kazala kako HDZ BiH sada ima priliku pokazati da doista zagovara svehrvatsko jedinstvo i to tako što će poduprijeti upravo njezinu kandidaturu.

Ustvrdila je kao je ona ta koja je uspjela sačuvati svoj osobni i politički integritet uvijek djelujući na istim vrijednostima i načelima.

“To se pak ne može reći za gospodina Čovića, koji je mijenjao i nacionalnost i vjerska uvjerenja, pismo kojim se koristi te u konačnici i nogomentni klub za koji navija, da ne spominjem političke stranke, a sve u cilju ostvarivanja osobne moći i koristi”, kazala je.

“Čovjek koji je stekao enormno bogatstvo zna se na koji način, koji je svu rodbinu postavio na rukovodeće državne pozicije, koji je doslovno privatizirao prostore na kojima žive Hrvati i koji je sebi silom za pravo uzeo da odlučuje u ime Hrvata. Za razliku od njega, ja ću raditi za svoj narod, a ne protiv njega, za Bosnu i Hercegovinu, a ne protiv nje, graditi ću je, a ne razgrađivati, boriti ću se protiv kriminala, a ne biti dio njega i u konačnici raditi ću na iskorjenjivanju siromaštva, a ne na njegovom stvaranju”, kazala je Zelenika koja drži kako bi njen ulazak u Predsjedništvo BiH otvorio prostor za izgradnju novih odnosa u BiH.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Hina/ij