Rodna ideologija: britanski učitelj suspendiran jer je djevojčicu nazvao – djevojčicom!

Foto: Thinkstock

Britanski učitelj matematike, Joshua Sutcliffe, suspendiran je od strane uprave škole u kojoj radi s obrazloženjem da je svojom izjavom diskriminirao učenicu koja se želi identificirati kao dječak. Naime, objavljujući rezultate ispita, Sutcliffe je grupi učenica koje su postigle izvrstan rezultat rekao: “Apsolutno odličan posao, djevojke!”, a da mu nije bilo ni na kraj pameti da bi ga ta dobronamjerna izjava u svrhu pohvale mogla stajati karijere. Sutcliffe je odlučio ne pomiriti se sa situacijom te tužiti školu zbog kršenja “vjerskih sloboda” – prenosi Daily Mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bio sam posve šokiran kada mi je ravnatelj rekao da sam pod istragom”, tvrdi Sutcliffe, “Nisam znao što se događa. Bilo je nadrealno. Rekao sam da je to bio samo jedan incident zbog kojeg sam se i ispričao, ali on [ravnatelj] je inzistirao s istragom”.

Tako se učitelj našao suspendiran, javno osramoćen te je njegova, ionako mlada karijera, došla u opasnost, a sve zbog izjave kojom je želio pohvaliti djevojčicu zbog iznimnog uspjeha na ispitu.

Sutcliffe nikada nije bio službeno informiran ili upućen u to kako bi tu konkretnu učenicu trebao oslovljavati kao dječaka, čime se ovako strogo postupanje prema njemu pokazuje još ekstremnijim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moj prvi cilj je upoznati sve učenike po imenu, kako bi se osjećali dobrodošlo”, objašnjava Sutcliffe te nastavlja: “Za mene, ona je djevojčica. Ispalo je kako želi da ju se oslovljava kao dječaka. Od učitelja se ne bi trebalo zahtijevati da znaju sve unutrašnje i vanjske karakteristike učenika, posebno ne ako je riječ o novoj učenici o kojoj nisam dobio baš nikakvu informaciju”.

Nakon jednotjedne istrage, tijekom kojeg razdoblja nije smio predavati u školi, zaključeno je kako Sutcliffe prekršio “politiku škole o jednakosti” te pokazao “diskriminatorno ponašanje” time što nije oslovio učenicu u skladu s time kako se ona identificira.

Sutcliffe smatra kako je žrtva liberalne agende koju njegova škola provodi: “Uvijek nastojim poštovati svakog učenika i zadržati profesionalno ponašanje te sačuvati vlastiti integritet, ali čini mi se kako me škola nastoji natjerati da se priklonim njenoj liberalnoj, ljevičarskoj agendi”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američko udruženje pedijatara objavilo: Rodna ideologija šteti djeci

Međutim, Sutcliffe je odlučio da se neće pomiriti s ovakvom nepravednom osudom i činjenicom da je suspendiran te upravi škole poslao pismo s najavom da će pokrenuti tužbu zbog kršenja vjerskih sloboda:

“Kao kršćanin, ne dijelim vaša uvjerenja o transrodnoj ideologiji. Ne smatram kako mala djeca moraju biti ohrabrena da sama odrede ‘rod’ različit od njihova spola; ili da bilo tko u školi mora prilagoditi svoje ponašanje kako bi se uskladio s takvom ‘promjenom’; ili da ljudi budu kažnjeni zbog toga što ne pokazuju entuzijazam glede toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više sam nego voljan odgovoriti na sve neopravdane optužbe koje namećete protiv mene te detaljno objasniti svoje pritužbe na vašu totalitarnu politiku i praksu ‘jednakosti’. Međutim, to ću učiniti pred neovisnim sudom, a ne pred vama koji djelujete kao sudac i porota u vašem vlastitom slučaju. Žao mi je što su naši odnosi dosegli ovu točku, ali osjećam kako nemam izbora nego podnijeti tužbu protiv vas bez daljne rasprave.”

Sutcliffe također ističe kako ovo nije prvi slučaj kršenja vjerskih sloboda s kojim se susreće u školi. Biblijski klub kojeg je pokrenuo u sklopu škole, vrlo brzo je zatvoren jer je na jasno pitanje učenika o braku jednako jasno odgovorio kako je, prema Bibliji, brak životna zajednica žene i muškarca. Niti stotine pritužbi da se Biblijski klub opet otvori nisu pomogle.

“Željezna šaka se spustila na klub. Zatvorili su ga i zatvoren je već šest mjeseci. U tijeku je cijeli proces nastojanja da klub ponovno počne s djelovanjem; pisma, pritužbe i ostalo”, tvrdi Sutcliffe.

“Potpuno sam šokiran i tužan zbog postupanja škole, koje, po mom mišljenju, reflektira rastući trend marginalizacije kršćana u javnom prostoru te utišavanja nepopularnih mišljenja” – zaključuje Sutcliffe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Rodna” ideologija sa svojim postavkama koje štete pravilnom rastu i razvoju sve više prodire u obrazovne sustave, čemu svjedoči i ovaj primjer iz Velike Britanije, ali i brojni drugi primjeri iz zapadnih zemalja. Istanbulska konvencija, čiju ratifikaciju hrvatskom društvu nameću SDP, HNS i njima bliske udruge, a koja pod krinkom zaštite žena od nasilja društvima država stranaka nameće “rodnu” ideologiju, ima također za cilj uvođenje postavki “rodne” teorije u obrazovne sustave država. To se na poseban način vidi iz Izvješća Austrije nadzornom odboru za provedbu Konvencije (GREVIO) u kojemu se navodi niz obrazovnih programa i sadržaja kojima se djeci od najmlađe dobi nameću tzv. “rodno osjetljivo” i “rodno neutralno” obrazovanje te ih se potiče da “otkrivaju” različite “rodne” identitete neovisno o spolu.

(VIDEO) Rodna ideologija: kako muškarac, bijelac postaje 7-godišnje dijete ili Kineskinja

(VIDEO) BBC News promovira “rodno neutralno” obrazovanje koje Istanbulska konvencija nameće državama strankama!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.