(VIDEO) Šešelj u ‘Ćirilici’ govori s kim si je bio dobar u Hrvatskoj i tko mu je pomagao – poslušajte!

screenshot

Ratni zločinac Vojislav Šešelj ovog je tjedna u “Ćirilici”, na temu toga da su “ustaše” (Hrvati), umjesto da se poklone žrtvama Jasenovca, pokrenuli takoreći novi genocid protiv Srba, govorio o tome s kim si je u Hrvatskoj bio dobar i tko mu je pomagao. Izdvojili smo iz dvoipolsatne emisije dio koji se tiče Hrvata:

“Puhovski je imao tri čiste da te brani…”

“Osuđeni ratni zločinac koji je zgazio hrvatsku zastavu… Žarko Puhovski je jedini čovjek koji je rekao jučer u novinama i HRT da je Šešelj čovjek koji je osuđen u Haagu zbog verbalnog delikta, to je trebalo imati tri čiste jučer reći kad si ti bio čovjek koji je klao u Jasenovcu, a ne neke ustaše…”, započinje voditelj.

“Ti znaš tko je Zdravko Tomac, mladiću…”, odgovara Šešelj, “Zdravko Tomac je objavio jedan znanstveni tekst u časopisu “Savremene političke teme” i već u prvom pasusu mene citirao u pozitivnom kontekstu”, kaže Šešelj… “A ja sam tada bio asistent na fakultetu… možda nisam još ni magistrirao, a on profesor na fakultetu mene citira”, kaže Šešelj hvaleći se.

> Višnja Starešina: Kako je Šešelj ujedinio naše drugove i drugarice

Šešelj se sjetio i Vlade Šeksa koji je početkom osamdesetih branio, kaže, ne njega nego njegovog izdavača, ali mu je kasnije svejedno dao knjigu s posvetom “divnom čovjeku Vojislavu Šešelju”, koju kaže još čuva. Usto je spomenuo kako je Šeks sjajan odvjetnik. No dok je to opće poznata stvar – a i ne tako jako čudna, obzirom da je Šeks inače branio disidente od komunističkog režima SFRJ, gdje je neovisno o svom političkom habitusu spadao i Šešelj – ostalo baš i nije toliko poznato.

> (VIDEO) Šeks 2016. otkrio gdje se krije moć: ‘Nije u Hrvatskom saboru, u parlamentu, to je jedna velika iluzija’

“Evo Puhovski je jučer imao tri čiste da te brani, i s njim si bio dobar, i s cijelom tom zagrebačkom elitom”, rekao je voditelj, na što je Šešelj uzvratio:

“Bio sam dobar s Praksisovcima…

“Bio sam si dobar s tim Praxisovskim krugom u Zagrebu kojeg je predvodio Rudi Supek, gdje su bili Gajo Petrović, Milan Kangrga, (Žarko) Puhovski i njegova tadašnja supruga Nadežda, Čačinović, Vesna Pusić je bila, i kad sam napao Kardelja – na filozofskom fakultetu u Zagrebu na sociološkom jednom simpoziju, imao sam referat, i žestoko sam napao Kardelja – prvo je Savez boraca kad se čulo da ja dolazim – a to je iza moje zeničke robije, to je 86. – tražio da mi se zabrani dolazak u Zagreb tako da ovo nije ništa novo, prvo su mi komunisti zabranjivali da dođem u Zagreb, sad ustaše…”

“Čekaj je li to zadnji put da si bio u Zagrebu”, pita voditelj.

“Nisam poslije više nikad išao, to je posljednji put”, kaže Šešelj, “Ja dođem u Zagreb i na Filozofskom fakultetu, ja raspravljam. Svi su oni stali u moju obranu, a CK Saveza komunista Hrvatske organizirao je ekipu režimskih intelektualaca da me napadne. I znaš ko je bio na čelu te ekipe?

Prof. dr. Svetozar Livada. Svaka mu čast što se sad bori tamo, što dokazuje progon Srba i sve to, ali je tada on bio ideološki žec centralnog komiteta i naravno nije mi bio dorastao…

Ostane ideološki i Kardelj razvaljen, nitko se kasnije nije na njega ideološki pozivao…”

Treba li se paliti na Šešelja?

Kasnije je rekao da bi smio ući u Hrvatsku ilegalno i pojaviti se sred Zagreba, a voditelju nije jasno zašto je Šešelju zabranjen ulazak u Hrvatsku. Šešelj to objašnjava time što je bio po povratku sa “službenog puta” u medijskoj izolaciji, nije mogao doprijeti do javnosti, pa se sjetio malo “zapaliti Hrvatsku” kako bi dospio u medije u Srbiji: “Kad god ja malo benzina bacim, cijela Hrvatska gori”.

I tako ja nađem neku temu, umiješam se u njihove izbore, priča Šešelj, “i napao me Ivo Josipović. On me je najćešće napao. Mjesec dana pred njihove izbore on je imao 11 posto prednosti, u odnosu na Kolindu. I ja odlučim kako da mu uzvratim, i ja podržim njega na izborima. Mladen Naletilić Tuta (bio je sa Šešeljem u zatvoru, op. MH) mi je dostavio neke podatke, da je njegov otac bio oficir, to je bila deveta dalmatinska brigada koja je oslobodila Široki brijeg. I oni su tamo ubili sve ustaše kad su se predali, pobili su sve fratre Franjevce koji su im došli šaka, ali pobili i dosta civila.

I u tom pismu ja hvalim prvo njegovog oca, ja imam sve te podatke otac mu je oficir u toj brigadi…

“Hvališ što je ubijao ustaše”, pita voditelj.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Pa dobro kažem nije baš morao civile al… eto, nema veze.

I onda ga podržim na izborima da ćemo mi zajedno vladati Balkanom… da će mi on pomoći osloboditi Republiku Srpsku Krajinu i sve… i ode Josipović niz vodu…

Reklo bi se da Šešelj ipak sebi daje previše na važnosti oko utjecaja na izbore. No zanimljiv je i nastavak, o tome zašto mu je zabranjen ulazak u Hrvatsku:

“Na 20 godina mi je zabranila vlada… Tomislav Karamarko… oni su dali službeno priopćenje…”, kaže Šešelj i pojašnjava da nikad nije o tome dobio ništa službeno nego je o tome doznao iz medija.

Ostatak emisije – ako vas zanima gledati dva sata četničkih lupetanja – možete pogledati u videu:

Izvor: narod.hr