Foto: facebook

Suđenje Ivu Sanaderu i Zsoltu Hernadyju u slučaju INA-MOL, zbog optužbi o primanju, odnosno davanju 10 milijuna eura mita prilikom prodaje udjela Ine, odlukom Vrhovnog suda prošlog mjeseca je nastavljeno. Bilo je prekinuto krajem svibnja jer je vijeće za Europski uhidbeni nalog Županijskog suda u Zagrebu zatražilo očitovanje Suda Europske unije da ocijeni je li ignoriranje europskog uhidbenog naloga za Hernadija dijela zemalja EU opravdano.

Odlukom Vrhovnog suda suđenje Sanaderu i Hernadiju se nastavlja

Istovremeno, starija kći bivšeg premijera Sanadera, Petra Sanader za Cover.style govori o sebi, svojoj karijeri i životu u Americi. Petra Sanader akademska je glumica koja već devet godina boravi u New Yorku.

U nastavku izdvajamo neke dijelove razgovora.

„Preseljenje u Ameriku je nešto sto sam si željela odmalena. Ne znam zašto, jednostavno sam si to bila kao klinka zacrtala, i potom poduzimala korake kako bih uspjela ostvariti taj san.“ rekla je ističući kao je zadovoljna životom u Americi iako dodaje:

„Asimiliranje u američko društvo je baš bio dugotrajan i težak proces. New York ima jedan poseban radoholičarski mentalitet gdje se ambicija strašno cijeni. Način na koji Amerikanci slažu životne prioritete je potpuno drugačiji nego u Hrvatskoj. Nema ležernosti, niti druženja po kavama (ako ne računamo brunch u nedjelju). Svaki sastanak mora imati svrhu. Konkurencija je ogromna. Grad je prenapučen, tako da se moraš izboriti i za ući u podzemnu tijekom rush hour-a, a kamoli za posao. Ja nisam navikla na glasnu samopromociju i guranje u prvi red, ali sam nakon nekog vremena morala prihvatiti pravila igre. I postepeno, prilagodba se dogodila, a s njom odrastanje i zrelost.”

Here’s a throwback!! . . . . . . . . . . . . #nyc #newyork #centralpark #model #modeling #actress #actresslife #fun #throwback

A post shared by Petra Sanader (@petrasanader) on

Na pitanje o korištenju pseudonima Petra Sandovar, kaže: “To mi je najdraži trač o meni. Nikada nisam koristila pseudonim, već je filmski festival u Montrealu krivo štampao moje ime u programu. Da sam išla mijenjati prezime, ne bih promijenila 3 slova… Valjda bih se preimenovala u Spielberg. Ili Fincher. Ili Apatow.”

Upitana što je naučila od roditelja, odgovara:
“Roditelji su mi usadili veliku upornost, radne navike i pokazali mi sto znaći njegovati stabilnu obiteljsku zajednicu. Uvijek su me podupirali u svim mojim idejama, iako ih možda nisu ni razumjeli, i zahvalna sam sto su mi pružili bezuvjetnu roditeljsku ljubav. Što sam starija, sve više uviđam koliko je bitno imati obitelj na koju se uvijek možeš osloniti, jer onda ne moram tražiti kompenzaciju u drugim stvarima, ili nezdravim odnosima.”

Izvor: narod.hr