Papa Franjo pozdravio muža i jednu kćer Asije Bibi: Molim za nju i za sve progonjene kršćane

Na svršetku opće audijencije prije dva dana, Sveti je Otac pozdravio muža i jednu kćer Asije Bibi, pakistanske kršćanke osuđene na smrt zbog blasfemije. Oni su sa svojim odvjetnikom, zahvaljujući financijskoj potpori organizacije CitizenGo, prekjučer iz Pakistana stigli u Rim, u nadi da će potaknuti Italiju i čitavu Europu da se zauzmu za oslobađanje Asije, piše Radio Vatikan, a prenosi bitno.net.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moja je žena već šest godina u zatvoru, a nevina je; stanje je grozno, od Italije i čitave Europe tražimo pomoć”, tihim ali odlučnim glasom rekao je Ashiq Masih govoreći o patnji Asije Bibi, te svoje obitelji kao i čitave kršćanske zajednice, ispaćene nasiljem. U Rim je stigao sa svojim odvjetnikom i petnaestogodišnjom kćeri Eisham, u nadi da će potaknuti Italiju i čitavu Europu da se zauzmu za oslobađanje Asije.

“Molimo se i molite da nam Bog pomogne”, potaknuo je Asijin muž, ističući ženinu čvrstu vjeru i dobro zdravlje. “Ona je čvrsta u vjeri, a umno je i psihički u redu. Ufa se u Boga i u molitvu”, kazao je Ashiq Masih a prenosi Radio Vatikan.

Na svršetku audijencije Ashiq i njegova kći Eisham primili su blagoslov od pape Franje koji je izrazio suosjećanje s teškom situacijom u kojoj se nalazi njihova majka i supruga: “Molim za Asiju, molim i za vas i za sve progonjene kršćane”, poručio je Papa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pritisak na Pakistansku vladu

O mogućem oslobađanju Asije Bibi za Radio Vatikan govorio je njezin odvjetnik Joseph Nadeem.

“Očekujemo međunarodni pritisak, također i od Europe, na Pakistansku vladu, jer postoji mogućnost da Vrhovni sud oslobodi Asiju Bibi. To je pretposljednja prilika da joj se spasi život; nakon toga ostaje jedino pomilovanje Pakistanskoga predsjednika”, rekao je odvjetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To je pretposljednja prilika da joj se spasi život; nakon toga ostaje jedino pomilovanje Pakistanskoga predsjednika. Ako vlade međunarodne zajednice, također i Talijanska, izvrše pritisak na Pakistansku vladu tražeći oslobađanje Asije Bibi, Predsjednik bi ju mogao pomilovati. Vrhovnom smo sudu podnijeli dvije molbe za brzo rješenje slučaja. Molbe su odbijene s obrazloženjem da trebamo čekati povoljniji trenutak, a to bi moglo biti za jednu, dvije, tri, čak i četiri godine”, ustvrdio je odvjetnik.

Kongres o progonu kršćana u svijetu

Od 17. do 19. travnja ove godine, u skladu s krilaticom “Svi smo mi Nazarećani”, progonjeni kršćani iz cijelog svijeta okupljaju se u Madridu. Aktivnosti Kongresa bit će usmjerene na život kršćana u zemljama kao što su Sirija, Irak, Nigerija, Egipat i Pakistan te na postupke terorističkih skupina poput Islamske Države, Boko Harama, Al-Kaide ili talibanskih organizacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kongres o progonu kršćana, čija ceremonija otvaranja počinje danas u podne, možete pratiti putem vido linka ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.